HÍREK  2020. január 20.      1,108
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Összehangolt ellenőrzést tartottak a KÖKI-n

A városvezetés korábbi munkáját folytatva, továbbra is folyamatosak lesznek az ellenőrzések a KÖKI forgalmi csomóponton és a környékén. Az összehangolt munkában részt vesznek a kerületi rendvédelmi szervek, az önkormányzat illetékes irodája, illetve a hatóságok – ígérte a kerület közrendjének és tisztaságának felügyeletével megbízott alpolgármester, Varga Attila.

Összehangolt ellenőrzést tartottak a KÖKI-n
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Lakossági bejelentésre villám ellenőrzést tartottak ma délelőtt és kora délután a KöKi területén a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodájának szakemberei, Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága (FÖRI), az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat XX. kerületi Hivatala, a Kerületi Rendőrkapitányság, valamint a Kispesti Rendészeti Központ munkatársai.

A KÖKI-n mindennapos jelenség, hogy a hajléktalanok a közterületen életvitelszerűen tartózkodnak, mások szeszes italt, valamint kábítószert fogyasztanak, sokan illegálisan árulnak, illetve a tömegközlekedési eszközökre várakozók nem az arra kijelölt helyen dohányoznak. Ennek következtében a terület koszos, elhanyagolt, az illegális tevékenységek a közlekedőket, a bevásárlóközpontba érkezőket zavarják, akadályozzák. Az önkormányzat évek óta küzd a probléma megoldásáért.
Az illetékes szervek, szervezetek a probléma megoldásáért hatékonyabb összefogást, rendszeres ellenőrzést ígérnek.