HÍREK  2020. március 26.      814
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közösségi költségvetésből megvalósuló fejlesztések

Már negyedik alkalommal kérte a kispestieket az önkormányzat, hogy küldjék el javaslataikat, majd szavazataikat, melyik városrészben, milyen beruházások, fejlesztések valósuljanak meg a közösségi költségvetés keretében. Idén 1846-szavazat érkezett.

kispest

A mostani közösségi költségvetés tervezésénél tavaly ősszel fordultunk először a kispestiekhez, és kértük őket arra, hogy városrészenként javasoljanak olyan megvalósítandó fejlesztéseket, beruházásokat, amelyeket az önkormányzat költségvetéséből, összesen 42 millió forintból, városrészenként 6-6 millió forintból meg tudnánk valósítani. A beérkezett javaslatokból a városháza munkatársai, szakemberei, irodavezetői összeállítottak egy megvalósítható listát, amelyre március 15-ig szavazhattak a kispestiek – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki hozzátette, a beérkezett 1846 szavazat alapján az alábbi beruházások valósulhatnak meg a közel jövőben:
- Felső-Kispest 1. : a Dobó Katica utca járdájának felújítása,
- Felső-Kispest 2. : a Csokonai utcában, az óvoda melletti lépcső akadálymentesítése,
- Felső-Kispest 3. : árnyékolók felszerelése a Vizes Játszótérre,
- Felső-Kispest 4. : a Jókai utca járdáinak javítása,
- Wekerletelep: járdák javítása a Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumnál,
- Hagyományos Kispest: a Kiss János altábornagy - Kócsag - Tulipán utcák kereszteződésében található terület parkosítása,
- Kertváros: a Csiky utcai játszótér fejlesztése.