HÍREK  2020. április 05.      1,806
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vietnámi családoktól kapott adományt a szakrendelő

Összefogtak a kispesten élő vietnámi családok, és fertőtlenítőszerekkel, illetve védőfelszereléssel járultak hozzá a közös védekezéshez, megköszönve az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Vietnámi családoktól kapott adományt a szakrendelő
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Az egyik felajánló, Cao Tien Thanh lapunknak elmondta, három, kispesten élő és kereskedelemmel foglalkozó vietnámi család a helyzetet felmérve úgy döntött, hogy segít az önkormányzatnak, illetve az egészségügynek és a kispestieknek. A három családtól mintegy 1000 liter Domestos, 600 liter Hypo, több kartonnyi gumikesztyű és 400 kg liszt gyűlt össze.

Vinczek György alpolgármester szerint az adomány hatalmas segítség a Kispesti Egészségügyi Intézet számára, talán a járvány végéig nem kell költeni a fertőtlenítőszerekre, ráadásul gumikesztyűt beszerezni is nehéz.

Kötél Mária ápolási igazgató szerint is nagy segítség az intézménynek a vietnámi családok felajánlása. Elmondta, fertőtlenítőszerekből sokat használnak, minden nap van alapos takarítás, nem csupán a járvány ideje alatt, most viszont naponta többször fertőtlenítenek. Úgy tűnik ez a mennyiség több hónapra elegendő lesz, reméljük, a járvány 2-3 hónap múlva lecseng – tette hozzá.