HÍREK  2020. április 16.      1,236
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Védőfelszerelés-beszerzések és adományok Kispesten

A járvány kitörése óta 14. 875 maszkot (FFP2, háromrétegű orvosi, valamint textil), és 7700 pár kesztyűt vásároltunk saját költségvetésünkből – tudtuk meg Kispest polgármestertől, a helyi Operatív Törzs vezetőjétől –, ezeket az eszközöket a kispesti egészségügyben dolgozó orvosoknak és szakápolóknak, a Szociális Szolgáltató Centrumban tevékenykedő munkatársaknak, az óvodákban és bölcsődékben ügyeletet ellátó kollégáknak, a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat, a VAMŰSZ, a Kispesti Rendészeti Központ munkatársainak, a Városházán ügyfélszolgálatot teljesítő köztisztviselőknek és a Közpark Kft. közterületi feladatokat ellátó munkavállalóinknak osztottuk ki. A kormány eddig összesen 4026, jórészt orvosi maszkot küldött a kispesti egészségügyben dolgozóknak.

Védőfelszerelés-beszerzések és adományok Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A polgármestertől megtudtuk azt is, hogy néhány napja a kerület időellátásában gondozott kispestieknek is osztanak védőmaszkot. Az egyszerű orvosi maszk általános osztását nem tartom hatékony megoldásnak, mivel az ilyen típusú eszköz néhány órán át nyújt csak valódi védelmet a szakértők szerint, aztán cserélni kell – válaszolta kérdésünkre Gajda Péter.

A polgármester tájékoztatása szerint tervezik a mosható, jó minőségű textilmaszkok további beszerzését, és ha az apadó pénzügyi lehetőségek és a beszállítói kapacitás is engedni, első körben a veszélyeztetett 65 év feletti korosztálynak juttatják el – tette hozzá.

Gajda Péter ezúton is köszönetet mondott azoknak, akik adományokkal járultak hozzá az eddigi védekezéshez. Köszön minden egyéni adományt, a Budapest Honvéd FC hárommilliós tisztító-, mosó- és fertőtlenítőszereket tartalmazó adománycsomagját a rászoruló nyugdíjasok számára, a vietnami közösség fertőtlenítőszereit és a török Yunus Emre Intézet 500 maszk és orvosi kesztyű adományát is.

A polgármester felhívja a figyelmet, hogy a veszélyhelyzet még nem múlt el, ezért kéri, továbbra is csak a legszükségesebb esetben menjenek el otthonról az emberek, tartsák be a kormány és a kerület eddig meghozott intézkedésit, vigyázzanak magukra és egymásra.