HÍREK  2020. június 17.      902
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Indulnak a napközis táborok

Az önkormányzat június 29-től augusztus 19-ig szervezi meg hagyományos térítésmentes napközis táborát a kispesti gyerekeknek az Eötvös iskolában, míg a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum ellátottjait minden hónap első hetében várják egyhetes táborozásra.

napkozis-tabor01

Az előzetes felmérések alapján az eddiginél jóval élénkebb az érdeklődés az önkormányzat kerületi napközis tábora iránt. Az első turnusra mintegy 250 gyerek érkezésére számítanak – tudtuk meg Vinczek György alpolgármestertől. A napközis tábor zavartalan működését egy jól összeszokott, tapasztalt pedagógusokból, konyhás- és takarító nénikből, kulturális és sportszakemberekből álló csapat készíti elő és bonyolítja le már évek óta, így a Kispesti Kóficok Kerületi Napközis Tábor már régóta nem csak gyermekmegőrző. Számtalan program, előadás, kirándulás várja idén is a gyerekeket annak ellenére, hogy bizony sokáig bizonytalan volt, lesz-e, és ha igen mikor, milyen feltételekkel táborozás.

Vinczek György kérdésünkre elmondta, hogy bár a veszélyhelyzetet a tábor kezdetéig várhatóan megszűntetik, a biztonsági intézkedések is lazulnak, ám a táborban továbbra is nagyon odafigyelnek majd a megelőzésre, az egy légtérben való tartózkodás egészségmegőrző módjaira. Ezért is jelölték ki a Vass iskola éttermét, illetve tornatermét egyfajta tartalék helyszínnek, hogy elkerüljék a zsúfoltságot. A programok összeállításánál pedig nagyon figyeltek arra, hogy a gyerekek a nap nagy részét a szabadban töltsék és ne az épületben. Az elkövetkező időszakban még sok minden változik, így például július közepén megnyílhat az Kispesti uszoda belső nagymedencéje is, ami azt jelentheti majd, hogy a napközis táborban lévők ismét használhatják az uszodát, ami most csak korlátozottan és csak az intézményben táborozók számára van csak nyitva – tette hozzá az alpolgármester.

A nyár folyamán még két alkalommal, a július 6-án és az augusztus 3-án kezdődő héten, hívjuk és várjuk azokat a kisgyerekeket, akik az év során is a gondozásunkban vannak, egyhetes „majdnem napközis táborba” – mondta el lapunknak a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum vezetője. Vighné Vincze Erzsébettől azt is megtudtuk, hogy a táborban, maximum húsz kisgyermeket fogadnak egyszerre, mert csak így tudják biztosítani azokat a szakembereket (mentálhigiénés, fejlesztőpedagógus), akik a szabadidős programok mellett személyre szabott foglalkozásokat is tartanak a rájuk bízott gyerekeknek. A szolgálat évek óta működő napközis táborába minden évben meghívással kerülnek a gyerekek, akik a családgondozók javaslatai alapján vehetnek részt a programokon.

 napkozis-tabor02