HÍREK  2020. június 19.      1,086
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Átmenetileg befejezi munkáját az operatív törzs Kispesten

A veszélyhelyzet június 18-i megszüntetése után ma megtartja utolsó rendes ülését a Kispesti Operatív Törzs.

gajda02

Lassan minden visszatér a régi kerékvágásba Kispesten is: a piacokon megszűnt az idősávos korlátozás, a kerületi óvodák és bölcsődék kinyitottak, a Tichy Lajos Sportcentrumot is korlátozások nélkül lehet használni, a kerületi közművelődési intézmények is újra várják a látogatókat, és a játszótereken sem kötelező már a maszkviselés – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, az operatív törzs vezetője.

Gajda Péter hozzátette, sajnos a nyári kerületi nagyrendezvények, a Gyermeknap és a Városünnep elmaradtak, és az alapvető higiéniai szabályokat továbbra is be kell tartani. Ezért az operatív törzs szakmai vezetői arra kérnek mindenkit, hogy ahol kötelező, ott a maszkhasználatra és a távolságtartásra továbbra is ügyeljenek. A veszélyhelyzetnek ugyan vége, de a kormány egészségügyi járványkészültséget rendelt el, amelynek helyi intézkedéseiről és egyéb részletekről továbbra is a kispest.hu-n, a hirdetőtáblákon, a TV Kispest adásaiból, valamint a Kispest újságból tájékozódhat a lakosság.

A polgármester ezúttal is megköszönte az egészségügyi dolgozónak, a szociális területen tevékenykedő munkatársaknak, köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak, önkénteseknek, a közbiztonság és köztisztaság területén feladatot vállalóknak, a kisgyermeknevelőknek, pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak és valamennyi kispestinek, hogy a vészhelyzet idején példát mutattak összefogásból, kitartásból és felelősségvállalásból.