HÍREK  2020. szeptember 30.      836
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szüretet és születésnapot tartott a Mese-vár óvoda

Tizenöt éve egyesült a Nádasdy utca 48. alatti, korábban Gyermekkuckó néven ismert ovi és a Zrínyi utca 154. alatti Mese-vár óvoda. Az alkalmat szüreti mulatsággal összekötve ünnepelték meg szerdán.

Szüretet és születésnapot tartott a Mese-vár óvoda
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

Pékné Varga Katalin óvodavezetőtől megtudtuk, a születésnapi ünnepséget tavaszra tervezték, ám a járvány miatt most került rá a sor, ezúttal is a szülők nélkül, betartva az előírásokat. A jeles eseményt összekötötték a hagyományos szüreti mulatsággal. Gyerekek adtak műsort egymásnak szerdán a Zrínyi utcai oviban (kedden a Nádasdy utcai épületben tartottak szüretet). A csoportok tortát kaptak, a legnagyobb, Süni csoport szüreti műsorral készült a jeles alkalomra. A születésnap tiszteletére gyümölcsfákat, cseresznyét és almát ültettek, délután a rajzverseny eredményhirdetését tartották meg, majd zenével és közös táncolással ért véget a nap.

Részt vett az ünnepségen Varga Attila alpolgármester, aki lapunknak úgy fogalmazott, nagyon jó kezekben vannak itt a gyerekek, jó az óvoda pedagógiai programja, kiváló pedagógusok foglalkoznak velük. Testvéróvodáik vannak Szlovákiában és Szerbiában, szakmai programok révén találtak egymásra az óvodák és a pedagógusok.

Az önkormányzat igyekszik segíteni a fenntartásban, gázvezetéket cseréltek, felújították az udvari játszószereket, a teljes belső korszerűsítés is megtörtént, megújultak a nyílászárók – sorolta az elmúlt időszakban elvégzett fejlesztéseket az alpolgármester, hozzátéve, hogy több tízmillió forintot költött az önkormányzat az elmúlt 3-4 évben az óvodára.