HÍREK  2020. október 03.      755
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Havonta kulturális programmal várja az érdeklődőket az Aranyház

Roma kulturális estet rendezett verssel és sok zenével a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A program részeként kiállítás nyílt régi cigány mesterségekről készített festményekből, amely egész októberben megtekinthető az Aranyházban.

Havonta kulturális programmal várja az érdeklődőket az Aranyház
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

A roma önkormányzat missziós programját – amelynek hangsúlyos eleme, hogy a cigány kultúra része a magyar kultúrának – méltatta köszöntőjében Vinczek György alpolgármester péntek este az Eötvös utcai Aranyházban, kiemelve, hogy Aranyház Program keretében havonta szerveznek majd a roma kultúrát, művészeteket népszerűsítő programokat. Kitért arra is, hogy hasonló missziót végez a Romák Felzárkóztatásáért Egyesület is Kispesten

Lapunknak arról is beszélt, hogy kiemelt partnere az önkormányzatnak a cigány önkormányzat, a többi nemzetiséghez képest több olyan vállalása van, amelyekkel a kerületi önkormányzatot és a kispesti rászorulókat is segíti, együttműködik az Élelmiszerbank hálózattal, sok családot támogat. Mindezek mellett rendszeresen hoz színvonalas produkciókat a nagy önkormányzati rendezvényekre is.

Balogh Elek a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, a járvány nagyon beleszólt az Aranyház életébe is, de mindent megtesznek a működés érdekében. A pénteki első alkalmat terveik szerint havonta követi majd újabb kulturális esemény kiállítással, verssel, zenével. Festőszakkört is szeretnénk indítani az érdeklődőknek.