HÍREK  2020. október 29.      767
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idén is 100 család kap szén-monoxid-riasztót az önkormányzattól

Az önkormányzat nyolcadik éve támogatja a fűtési szezon elején a rászoruló, gázzal fűtő családokat, egyedül élő kispestieket. Az idei első riasztókészüléket a polgármester vitte el a Gomb utcában lakó Cseke Bélánénak.

Idén is 100 család kap szén-monoxid-riasztót az önkormányzattól
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Nyolc éve indította el az önkormányzat ezt a nagyon fontos programot, amit idén is folytatunk, csaknem 1,5 millió forintot költünk a készülékekre, így újabb 100 települési támogatásban részesülő családnak, illetve egyedül élő kispestinek tudunk segíteni. Ezzel összesen már 700 kispesti háztartásban működik majd szén-monoxid-riasztó készülék – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Varga Attila alpolgármesterrel együtt adta át a készüléket a Gomb utcában lakó Cseke Bélánénak.

Gajda Péter arról is beszélt, hogy sok család otthonában nem korszerűek a fűtőberendezések, felújításukra, cseréjükre viszont nem futja a lakóknak. A rendszeres szellőztetés mellett a szén-monoxid-riasztó nagy segítséget jelenthet a sokszor halálos kimenetelű mérgezés megelőzésében. Az elmúlt években már több mint öt alkalommal jeleztek a riasztók, figyelmeztetve a bajra, ezzel megelőzve a tragédiát – hangsúlyozta.