HÍREK  2020. november 25.      954
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szociális szakemberek kaptak elismerést

Négy, a kerületi szociális ellátórendszerben dolgozó szakember munkáját ismerték el a Szociális Munka Napjához (november 12.) kapcsolódó mai eseményen. Az elismeréssel járó pénzjutalmat és oklevelet Gajda Péter polgármester, Rátkay Andrea, a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke, Blázy Krisztina, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda megbízott irodavezetője, valamint Vinczek György alpolgármester adták át. Az eseményen részt vett Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója, Vighné Vincze Erzsébet, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum intézményvezetője és Varga Attila alpolgármester.

Szociális szakemberek kaptak elismerést
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Kispest polgármestere rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy bár a szociális ágazatban dolgozók helyzete, munkája sohasem könnyű, különösen az idei évben, annak is leginkább az első negyedében hárult óriási teher az itt dolgozókra. Egy eddig ismeretlen helyzetben közösen tanultuk, mit jelent a járvány, a betegség, mi az, hogy veszélyhelyzet, és mindazt, hogy miként tudunk, tudnánk segíteni azoknak, azokon, akik ehhez csak nehezen, vagy támogatás nélkül nem is tudnának alkalmazkodni. Polgármesterként büszkén mondhatom, munkatársaink most is színvonalas munkát végeztek – hangsúlyozta Gajda Péter.

Nem az a hős, aki nem fél, hanem az, aki bár retteg, mégis szembeszáll a veszéllyel – mondta a szociális ágazatot felügyelő Vinczek György alpolgármester arra utalva, hogy a szociális terület dolgozói nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülnek a veszéllyel, hiszen nem home office-ban dolgoznak, hanem a rászorultak között.

A képviselő-testület a Kispesthez kötődő személyek és közösségek példát adó munkásságának, kiemelkedő tevékenységének megbecsülésére hozta létre a szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkáért járó Elismerő Oklevelet, amelyet azoknak adományoznak, akiknek kiemelkedő munkája példamutató a kerületi szakmai közösség és Kispest polgárai számára. Az elismerés elsősorban a kerületben működő szociális intézmények és szociális tevékenységet végző közösségek alkalmazottainak, illetve tagjainak adományozható.

Díjazottak 2020-ban:

Kiss Judit Aranka, a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási és Szociális Irodája, Szociális Csoportjának területi szociális ügyintézője, aki 1994. január 1. óta dolgozik a hivatalban területi szociális munkatársként. Ez alatt az idő alatt egyenletesen magas színvonalon látta el munkáját. Nagy szakértelemmel, empatikusan foglalkozott azokkal a kispestiekkel, akik támogatást igényeltek az önkormányzattól. Az ügyfelek kedvelik nyitott, kedves türelmes személyisége miatt. Munkatársai kitartó, lelkiismeretes, segítőkész, empatikus embernek ismerték meg. Jó csapatjátékos, tudását, információit megosztja kollégáival. Kiemelkedő a munkabírása és a szakmai tudása. Kiváló kolléga, megbízható, pontos, precíz, szorgalmas.

Visnyovszky Zsuzsanna, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum családsegítőjei 2008. január 16. óta dolgozik az intézményben. Szorgalmas, kitartó munkájában. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat összevonását követően, egy nehéz és válságos időszakban folyamatosan lehetett rá számítani. A megváltozott munkakörülmények között is magas színvonalú munkát végzett és végez. A változások idején lojális maradt az intézményhez és rugalmasan alkalmazkodott az új feladatokhoz. Igyekezett gyorsan elsajátítani a tudást, amit az új feladat számára szükségessé tett. Jelentős szerepet vállalt az új munkatársak szakmai segítésében. Az eltelt 12 év alatt megtartotta ügyfélközpontúságát. Szakmai tevékenysége példaértékű. Mindent elkövet annak érdekében, hogy szakmai személyisége friss, egészséges maradjon, és erre buzdítja munkatársait is.

Hegedűsné Vincze Lívia, a Lila Akác Szakmai egység munkatársa 2001. március 19-től dolgozik a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálatnál, mint szociális gondozó. Munkáját precízen, pontosan, lelkiismeretesen, megfelelő szakmai alázattal végzi. Tizenkilenc év alatt munkájára nem érkezett panasz, az ellátottak ragaszkodnak a kedves személyiségéhez.

Trényi István, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat szociális munkása, aki 2004. december 1-jén került a Zöld Diófa gondozóba, mint klubgondozó. Ezt követően szociális segítő munkakörbe került, azóta is töretlenül végzi ezt a munkát. A kispesti idősek szeretik, tisztelik, mindig van egy jó szava az idősekhez, feladatát is mindig, mindenkor magas színvonalon látja el. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás indulása óta jelen van ebben a szolgáltatásban is, az időseknek szereli a készülékeket és végzi az ezzel kapcsolatos adminisztrációt is. Megbízható, pontos, szorgalmas. Kapcsolata a kerületi intézményekkel, azok munkatársaival jó.