HÍREK  2020. december 02.      1,355
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kész a Civilek Háza

A Templom téri épület felújítására közel 26 millió forintot költött az önkormányzat.

Kész a Civilek Háza
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Decemberben közepétől akár már birtokba is vehetik a kispesti civilek új, akadálymentes otthonukat a Templom tér 8.-ban – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Varga Attila és Vinczek György alpolgármesterekkel, valamint Horváth Gyulával, az épület felújítását felügyelő Kispest Kft. ügyvezetőjével járta be a megszépült épületet.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az idei nagy egészségügyi fejlesztés részeként került sor a három legnagyobb civilszervezet, a Kispesti Véradók Egyesülete, a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete (KINYE) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Kispesti Szervezete, átköltöztetésére korábbi helyükről a Csokonai utcából.

A Kispesti Egészségügyi Intézet földszintjén hamarosan egy korszerű radiológiai diagnosztikai labort (CT és MR) alakítanak ki, és a korábban itt dolgozó házi gyermekorvosok pedig nemsokára a Csokonai utcában kapnak majd véglegesen felújított és korszerű rendelőket. Ezérta civileknek új helyet kellett keresni, így esett a választás az évek óta nem használt, korábban a FŐKEFE Zrt. által bérelt mintegy 160 négyzetméteres ingatlanra a Templom tér sarkán, amelyet mintegy 26 millió forintból tesz igazi közösségi térré az önkormányzat.

A sarokház átépítésének tervei már júniusban elkészültek, a tervezésbe bevonták az ide költöző civilszervezetek tagjait is: a Kispesti Véradók Egyesületének, a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesületének (KINYE) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Kispesti Szervezetének tagjai közösen alakították ki azt a három irodahelyiséget, amelyeket használnak majd. Az épületben egy 70 négyzetméteres nagyterem is a civilek rendelkezésére áll. A felújítás során kicserélték az aljzatot, a nyílászárókat, a teljes gépészetet, az elektromos hálózatot, és a közfalak kivételével tágasabbá tették az épületet, amely teljesen akadálymentes lett.

A 160 négyzetméteres kert és udvarrész felújítását, az építkezés befejezésével a Közpark Kft. végzi.