HÍREK  2020. december 04.      986
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Önkormányzati segítséget kapnak a múlt vasárnapi paneltűz károsultjai

Ideiglenes szállás biztosításával, rendkívüli gyorssegéllyel támogatja az önkormányzat a Kazinczy utcában advent első vasárnapján keletkezett paneltűz károsultjait. A tűzben több felső emeleti magántulajdonban lévő lakást ért kár különböző mértékben, négy embert mentettek ki a tűzoltók az épületből.

Önkormányzati segítséget kapnak a múlt vasárnapi paneltűz károsultjai
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Természetes, hogy az önkormányzat, ahogy azt hasonló eseményekkor korábban is tette, most is segített ideiglenes szállás biztosításával, gyors pénzügyi támogatással.  A héten a VAMŰSZ rendbe hozta azt a lakást, amit az egyik segítségre szoruló családnak át tudunk adni. Mindaddig itt tartózkodhatnak, amíg nem megoldott a lakhatásuk – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, aki Vinczek György és Varga Attila alpolgármesterekkel ma járt a Corvin körúti krízislakásban.

Vinczek György kérdésünkre elmondta, a katasztrófát vélhetően egy gyertya okozta, egyik IX. emeleti lakó akkoriban elhunyt feleségére emlékezve gyújtott gyertyát vasárnap este. A keletkezett tűzben és az oltás során az  emeleten négy, az eddigi visszajelzések alapján a nyolcadikon és a hetediken további egy-egy lakásban keletkezett jelentősebb kár.  A tűzben megsérült idős lakót a Honvéd kórházban ápolják, állapota javul. Hozzátartozójával egyeztetett az önkormányzat: egyelőre a család szeretne gondoskodni róla, amíg a teljesen kiégett lakását rendbe hozzák. Hozzátette, a többi érintett megoldotta lakhatását arra az időre, amíg szükséges, és intézik a biztosítást, eddig hat család jelentkezett az önkormányzatnál rendkívüli segélyért.

Az önkéntesség nemzetközi napja (december 5.) előtt az alpolgármester az önkormányzat nevében külön is megköszönte mindazok önzetlen támogatását, akik segítettek a bajbajutottakon.