HÍREK  2020. december 14.      2,290
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megérkeztek a Covid-tesztek Kispestre

Több mint 1700 Covid-19 Ag gyorstesztet kapott Kispest a Fővárosi Önkormányzattól, amely a napokban meg is érkezett a Kispesti Egészségügyi Intézetbe.

Megérkeztek a Covid-tesztek Kispestre
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A Fővárosi Önkormányzat mintegy 50 ezer antigén gyorsteszt osztott szét lakosságarányosan a 23 kerület között. Kispestre is megérkezett az a több mint 1700 Covid-19 Ag gyorsteszt, amelyet Kertész Csaba alpolgármesterrel közösen szállítottunk a Kispesti Egészségügyi Intézetbe, ahol meghatározott szempontok szerint zajlik majd a közfeladatokat ellátók szűrése – mondta Gajda Péter polgármester, akitől megtudtuk azt is, hogy a fővárosi városháza mintegy 100 ezer darab antigén gyorsteszttel folytatja a koronavírus-tesztprogramot, és ennek keretében juttatott belőle a kerületeknek.

A másik 50 ezer tesztből a Fővárosi Önkormányzat lehetőséget biztosít a nélkülözhetetlen városi közszolgáltató cégek dolgozóinak szűrésére. Ezeket az antigén teszteket a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapesti Közlekedési Vállalat, a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, a Budapesti Temetkezési Intézet és a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat használhatja fel.