CIVIL, EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI HÍREK  2021. február 09.      1,293
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Galvani körút-Határ út: Főpolgármesteri találkozó

A Wekerlei Társaskör és Gajda Péter, Kispest polgármesterének találkozója Budapest Főpolgármesterével. 2021. február 4-én Gajda Péter kezdeményezésére Karácsony Gergely főpolgármesterrel találkoztak a Wekerlei Társaskör képviselői és Kispest polgármestere, hogy egyeztessenek a Galvani híd és a csatlakozó úthálózat terveiről.

A Wekerlei Társaskör szóban és írásban is ismertette a főpolgármesterrel az álláspontját. A Társaskör megerősítette, hogy az érintett területen a Galvani híd megépülése nélkül is jelentős forgalomnövekedés várható, ugyanakkor a bemutatott„3-as nyomvonalterv" tömeges és masszív elutasítottsága egyértelmű: egyöntetűen ellenezik a helyi civil szervezetek, az érintett kerületrészek kispesti képviselői és a lakosság. A Társaskör által kezdeményezett aláírásgyűjtés során már eddig is a - leginkább érintett - Határ úti lakóépületek 78%-ából, az Álmos utcai házak 65%-ából és Kispest további részeiből is nagy számban érkeztek aláírások, amellyel elutasítják a felszínen építendő út megvalósítását, egyben a Wekerlei Társaskör által javasolt, az Illatos-árok mellett végig alagútban vezetett 8. verziót támogatják.

Gajda Péter a találkozón kijelentette, hogy a kerület lakosságának érdekeit képviselve visszavonta a 3-as változat elvi támogatását és kizárólag a 8. verziót támogatja.

Wekerlei Társaskör

A Wekerlei Társaskör Egyesület levele a főpolgármesterhez

hatarut03 

hatarut04