VELÜNK TÖRTÉNT...  2021. július 15.      606
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Csiribiri a Mézeskalácsban

Összefoglaló az NTP-OTKP-20 számú Csiribiri tehetséggondozó pályázati program megvalósulásáról.

Csiribiri a Mézeskalácsban
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A 2020/2021-es nevelési évben is szerveztünk tehetségműhelyeket tanköteles korú óvodásaink számára. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében nyílt pályázatot hirdetett a hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatására. Óvodánk több éve sikeresen pályázik és jó eredményeket ért el ezeken a pályázatokon.

Ebben a tanévben a „Csiribiri” komplex anyanyelvi műhely programjával pályáztunk. Nagy örömünkre a műhely munkájának színvonalas megvalósításához 500.000.- Ft. támogatást nyertünk.

A program rövid bemutatása:
A komplex anyanyelvi tehetséggondozó program célja volt, hogy különféle játékos tevékenységeken keresztül kibontakoztassa és gazdagítsa a tehetségígéretes gyermekek önkifejezését, kreatív fantáziáját, alkotó képességét. A tevékenységeinket a magyar népmese feldolgozása foglalta keretbe. A műhelyfoglalkozásokon sok anyanyelvi, drámapedagógiai játékot játszottunk, így gazdagodott a gyermekek érzelemvilága, fejlődött érzelmi intelligenciájuk, árnyaltabbá, gazdagabbá vált szókincsük, kifejezőkészségük. A meséhez kapcsolódó alkotó munkában felfedezhették a saját munka örömét, kiélhették kreativitásukat.

A kézműves technikák gyakorlásával olyan alkotások jöttek létre, melyeket beépítettünk a mese feldolgozásának folyamatába. A zene a mozgás, a tánc társítása színesítette, gazdagította, érzelmileg segítette az alkotó folyamatokat. A foglalkozások megörökítéséhez rendszeresen használtuk a rendelkezésünkre álló digitális eszközöket, ezek kezelését megismertettük a gyerekekkel.

Mi, óvodapedagógusok arra törekedtünk, hogy szeretetteljes légkörben, változatos élmények biztosításával, sok közös játékkal fenntartsuk a gyermekek érdeklődését és biztosítsuk a foglalkozások során sokoldalú fejlődésüket.

A néhány külső program, (jóval kevesebb mint, amit terveztünk) gazdagította, színesítette a műhelymunkát és nagy élmény nyújtott minden résztvevőnek. A gyerekek mindig izgatottan várták a foglalkozásokat, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Sokat meséltek otthon élményeikről. A tehetségprogramok zárásaként a gyerekek közös kiránduláson vettek részt.

Köszönjük a támogatást, melyet tehetséggondozó munkánk megvalósításához kaptunk.

Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda

emmi  ntp logo