VELÜNK TÖRTÉNT...  2022. december 09.      508
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mikulás-versenyek

Iskolásoknak, óvodásoknak és felnőtteknek szervezett Mikulás-programokat a Kispesti Sportközpont.

Mikulás-versenyek
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A Reménység iskola tornatermében rendeztük meg a lányok partizánjáték (kidobós) versenyét december 1-jén. Négy iskola (Ady, Erkel, Reménység, Karácsony) csapatai játszottak egymással. A versenyt végül az Ady iskola lányai nyertek meg.

A Mikulás-nap előtti vasárnap pedig a kerületi Természetbarát Szövetség tagjai közül 19-en vettek részt a Mikulás-túrán, melyet a Cinkotai-kiserdőben, a Naplás-tónál rendeztek. Menet közben ők is találkoztak a Mikulással, aki szintén csokival kedveskedett a résztvevőknek.

A Mikulás-napi asztalitenisz versenynek a Gábor iskola adott otthont december 5-én. Itt több korcsoportban játszottak egymással a gyermekek. Az alsósok egyéniben, a felsősök két fős csapatversenyben küzdöttek egymással. A versenyen a Kós, a Gábor, a Karácsony, az Erkel és az Ady iskola tanulói vettek részt. Az iskolai csapatversenyt a Gábor iskola nyerte meg.   

A Tichy Lajos Sportcentrumba is ellátogatott a Mikulás december 7-én. Öt óvoda (Gyöngykagyló, Mézeskalács, Szivárvány, Tarkabarka, Zöld ágacska) 170 óvodása vett részt a sportközpont által rendezett Mikulás-futáson. A sporttelep futópályáján egy kört futottak a gyerekek, majd célba dobás, kiskapura rúgás és kidobós játékokban ügyeskedhettek. A Mikulás az énekek meghallgatása után csokival ajándékozta meg őket és az óvónéniket.

Lehoczki Zoltán igazgató
Kispesti Sportközpont