VELÜNK TÖRTÉNT...  2023. március 29.      965
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Deákos siker a Semmelweis Egészségversenyen

Öten a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium tanulói közül egy csapatként vettünk részt a VIII. Semmelweis Egészségversenyen, ahol országszinten a több mint 500 induló csapat közül a március 25-26-i döntőben sikerült végül a 19. helyen végeznünk.

deak-csapat-semmelweis-verseny

Nagy odaadással, kitartással, szorgalommal és mindezek mellett folyamatos érdeklődéssel tanultuk a kiadott versenytémákat. Lehetőségünk nyílt közben projektmunkát is összeállítani, amibe beletartozott egy az iskolatársainknak tartott előadás a pestis és járványprevenció témakörben. Kérdőívet és plakátokat készítettünk, pluszban még az iskolában szervezett témanapunkon egy szabadulószoba-programmal is fokoztuk az élményt. A döntőben való részvétel hatalmas lehetőség volt a számunkra, ugyanis sokat tanulhattunk, jó emlékeket szereztünk, és mivel beleadtunk mindent, így büszkén, nagy mosollyal az arcunkon távoztunk a döntő végén a helyszínről. Köszönjük minden szervezőnek és támogatónak a lehetőséget, tanárainknak a támogatást. Külön köszönet Szarka Lajosnak, a szaktanárunknak, aki elkísért minket a döntő hétvégéjén is.

A csapat tagjai: Balatoni Viktória, Gyuricza Elisabeth, Hajduk Aletta, Mátrai Hajna Csilla, Tóth Szilvia, 11. osztályos tanulók