VELÜNK TÖRTÉNT...  2023. augusztus 23.      372
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyári táborban voltak a csillagok

Az önkormányzat Káptalanfüredi Üdülőtáborában nyaralt a Csillagok Napközi Otthonának 14 értelmi fogyatékossággal élő ellátottja négy kísérő társaságában augusztus 14-től 18-ig.

Nyári táborban voltak a csillagok
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Gondozottjaink szívesen fürödtek a nyári hőségben a káptalanfüredi strandon. Kulturális programként megtekinthették Veszprémben a Szent Mihály Főszékesegyházat, ill. idegenvezetéssel az Érseki Palotát is. Kiemelendő az Érseki Palota berendezése, mely több évszázados gyűjtés, vásárlás eredménye. Az épület gazdag XVIII. századi festményekben, metszetekben, szobrokban és bútorzatban is. Mind az ellátottak, mind a munkatársak csodálattal nézték a gyönyörű épületet és a benne lévő műkincseket.

Ellátogattak a Veszprémi Állatkertbe is, ahol közelről csemegével etethették meg az állatokat. Csütörtökön búcsúesten vettek részt a fiatalok. Táncoltak, énekeltek, mindenki remekül érezte magát. Másnap kissé fáradtan, de egészségben és élményekkel gazdagodva tértek haza.

Az ebédet és a vacsorát egyik közeli étteremből szállították a táborba a diétás étkezők igényét is figyelembe véve.

A szabadidős programok az önkormányzat támogatásával valósultak meg. A térítésmentes kényelmes buszos utazásért köszönetet mondok Vinczek György alpolgármesternek és Borbíró László ügyvezetőnek.

Balázs Piroska
igazgató