VELÜNK TÖRTÉNT...  2023. november 10.      568
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Halloweenparti az Első Kis-Pesti Kertben

„Boszi, szellem, denevér
A sok csoki belénk fér.
Vámpír és tök integet,
megijesztünk Titeket!
Csokit vagy csalunk!”

A régiek úgy hitték, ezen az éjszakán elvékonyodik a határ az élők és a holtak világa között, ez a démonok, kísértetek, boszorkányok ünnepe.

Ezért, hogy megvédjék magukat az ártó szellemektől, ijesztő jelmezekbe bújtak, és rémisztő arcú töklámpásokat faragtak, amibe egész este égő gyertyát helyeztek. A ma ismert ünnep kelta hagyományokból (démonok, kísértetek, boszorkányok ünnepe) alakult ki, egyben a tél beköszöntét jelentette.

Mi is így várjuk a telet, amikor alszanak a növények és mi kertészek, pihenni térünk.

h-ekpk02

Nagy az érdeklődés tök ügyben, szinte mindenki hozott egy tököt, és volt, aki a kertben faragta ki. Tetszetős volt az a rengeteg szellem és denevér, fekete macska, amit a kertésztársak készítettek dekorációnak. Nagyon tetszett a tojástartóból készült denevér, szellemek és a sárga boszis gumikesztyű.  Az egész kertet teleraktuk mindenféle „riasztó”, „félelmetes” dolgokkal. A tökökbe, pókhálós üvegekbe, fémdobozokban mécseseket raktunk, és sötétedéskor mind meggyújtottuk. A gyerekek is játszottak- nyalókákból szellemek lettek- és, eldugtunk a kertbe és meg kelet keresniük. Nagyon ügyesek voltak, és sok-sok csokit is kaptak. Az utcáról bejövő gyerekek is kaptak csokit. 

A sötétséget megtűrő tűz fénye meseszéppé varázsolta kertünket. Meseszerű és csodálatos volt ez az este.  Kertközösségünk együtt készült és ünnepelte meg a Halloweent november 4-én..

Remekül szórakoztunk, csodás volt ez a nap. Szörnyen jó éjt kíván a Kert!

Nagy Mária kertvezető
Első Kis-Pesti Kert 

h-elpk01