VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. január 10.      367
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepi Repeta – Kórusművek adventtől vízkeresztig

A Kispesti Jézus Szíve Plébániatemplom énekkara és a csepeli Corvina kórus Hollós Ágnes karnagy vezetésével nagysikerű koncertet adott a templomban január 7-én. A délután folyamán a kórusok együtt és önállóan is felléptek, szemléletesen bemutatva a karácsony és vízkereszt közötti időszak különleges hangulatát.

A két énekkarral megvalósított koncerten klasszikus karácsonyi dalokat és egyházi énekeket hallhattak a jelenlévők, mindezt rendkívül magas színvonalon. A vegyeskarok egységes hangzása, az egyesített nőikar és a szólisták előadása igazi zenei élményt nyújtott a hallgatóságnak. A kórusok sokszínűsége, valamint az énekes és hangszeres szólisták tehetsége összefonódott, és együtt teremtették meg az előadás varázslatos hangulatát. A Kispesti Jézus Szíve templom különleges légköre még inkább kiemelte az előadott művek üzenetét. Mély érzelmeket váltott ki a hallgatóságból, és békés, ünnepi hangulatot teremtett mindannyiunk számára.

A koncert végén Hollós Ágnes karnagy vezetésével a közönség is bekapcsolódhatott a műsorba és a kórusok segítségével kánonban elénekelték Ludwig Gebhardi: „Glória szálljon a menybe fel” című művét, mely egyben kifejezi az emberiség béke iránti vágyát.

Az „Ünnepi Repeta – adventtől vízkeresztig” hangverseny hagyományteremtő folytatása idén is sikeresnek bizonyult. A kórusok élvezettel daloltak, a közönség pedig örömmel hallgatta a színvonalas előadást a csaknem zsúfolásig megtelt templomban.

Kovács Györgyi 

korushangverseny-jezus-szive-templom