VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. június 13.      241

Pünkösdölő a Mézeskalácsban

Az eddigi évekhez hasonlóan, idén is megtartották a szokásos, nevelési évet záró „Pünkösdölő-Tehetségnap” programot a Kispesti Egyesített Óvodák (KEÓ) Mézeskalács Művészeti Tagóvodái. Az ünnepségnek a Beszterce utcai Tagóvoda adott otthont. Az esemény szervezésében és lebonyolításában természetesen aktívan közreműködtek a Mézeskalács Kelet és Karinthy utcai tagóvodák családjai és nevelőtestülete egyaránt.

Pünkösdölő a Mézeskalácsban
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Az eseményem részt vettek a KEÓ vezetői és munkatársai: Szegediné Török Tünde igazgató, Vilonya Ágnes szakmai igazgató-helyettes, valamint a Hársfa Tagóvoda tagintézmény-igazgatója, Béres Zoltánné, a Zöld Ágacska Tagóvoda tagintézmény-igazgatója, Váginé Végh Andrea, és nem utolsósorban Vinczek György alpolgármester, Kispest Kertváros képviselője, valamint a KEÓ Mézeskalács Művészeti Tagóvodáinak jelenlegi és volt óvodásai családjaikkal együtt.

Zankó Andrea, a Mézeskalács Kelet utcai Tagóvoda-igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd az ünnepséget a nagycsoportosok Pünkösdölő körjátéka nyitotta meg. Ezt követte a tehetségműhelyek rövid bemutatkozása, emléklap kiosztással. Mindezek után az óvodapedagógusok egy szerény, házilag készített figyelmességgel köszönték meg az óvoda számára segítő kezet nyújtó szülők aktív részvételét az óvoda mindennapjaiban.

A megszokott kézműves tevékenységek és mozgásos játékok idén sem maradhattak el. Aki alkotni vágyott, annak lehetősége volt agyagozásra, textilmadárka és -pillangó varrásra, pünkösdi rózsa, csutkababa készítésére. Aki fejtörő feladatokra éhezett, azt szeretettel várta az okosodó társasjáték. Az „Ugri-bugri” tehetségműhely akadálypályával szórakoztatta a vállalkozó kedvű gyerekeket és felnőtteket, de volt „Frászkarika játék”, valamint a „Sárkányfészek” tehetségműhely érzékelő játékaiba is betekintést nyerhettek az érdeklődők.

A büfé megszámlálhatatlan finomságot tartogatott a vendégek számára. Aki kis meglepetést is szeretett volna hazavinni, az a Zsákbamacska között talált igazi kincseket.

Az ünnepség szokásos módon táncházzal zárult, melyhez a talpalávalót idén is a Napraforgó Együttes biztosította.

Budai Annamária óvodapedagógus
KEÓ Mézeskalács Beszterce utcai Művészeti Tagóvodája