VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. július 12.      34

Kispesti futsalosok Montesilvánoban

Kispesti fiatal futsalosok vitték jó hírét a kerületnek Olaszországban, a XI. Montesilvano Futsal Cup-on, amely a világ egyik legnagyobb nemzetközi utánpótlás futsaltornája.

Kispesti futsalosok Montesilvánoban
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Feledhetetlen egy hét volt június 22-től 28-ig a „csizma adriai oldalán”, egy álmunk vált valóra, s olyan élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtunk, ami ritkán adatik meg az ember életében.

A szervezés sajátossága folytán 5 napon keresztül folyamatosan játszottunk olasz, horvát és brazil csapatokkal, kiváló körülmények között a tengerparton edzve, félig nyaralva, félig pedig belekóstolva a profi világ mindennapi életébe.

A Srácok szereplésére nehéz szavakat találni, hiszen a csoportban az összes derbit megnyerve – imponáló 13:1-es gólkülönbséggel – jutottak tovább, majd – az egyenes kieséses szakaszban „minden akadállyal szembenézve” – az előkelő 4. helyen végeztek.

A torna színvonalát mutatja, hogy a mérkőzéseket az esemény hivatalos YouTube-csatornáján lehetett követni élőben, illetve az utazás a szálloda és a sportcsarnok között – a szervezők által biztosított – transzferbusszal történt, nem beszélve a megnyitóról, amelyen a várost lezárva a főutcán vonultak a csapatok egy hatalmas fieszta keretében.

Külön öröm, hogy nagyon sok szülő, testvér is velünk tudott tartani és összekötötték a családi nyaralással ezt a nemzetközi tornát.

A sikerekben nagy szerepe van a Kispesti Eötvös József Általános Iskolában működő futsal sportprogramnak és az egyesületi hátteret biztosító Kispest SE szakosztályának.

A csapat tagjai: Farkas István, Bolyki Szabolcs, Takács Zsombor, Csabai Péter, Dinh Quang Phu (Peti), Le Hoang Quan (Dani), Megyeri Alex, Jaczenkó Marcell, Szép Joel, Kós Kálmán, Pontyos Vince, Juhász Kornél, Hoták Nándor – edzők: Mondok Gyula és Jávor Péter.

Jávor Péter - Kispest SE Futsal