VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. április 18.      1,525
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Panelban kertészkedni? Igenis lehet!

Élő bizonyíték rá az előadó és e cikk írója. A témáról Pádár Andrea tartott előadást április 14-én, csütörtökön az Üllői úti könyvtárban.

Panelban kertészkedni? Igenis lehet!
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

És hogy mi kell hozzá? Általános virágföld, palánta, edények, tápoldat és sok-sok szeretett.Nem muszáj palántát vennünk, ültethetünk magról is, de akkor már január végén - február elején el kell kezdenünk az ültetést és a növényeinket, palántáinkat csak április környékén rakhatjuk ki a szabadba, amikor már nincs fagyveszély.

Bármibe ültethetünk, akár jégkrémes dobozba, tejfölös vödörbe, PET-palackba is, de fontos, hogy az aljára készítsünk néhány lyukat, ahol a felesleges víz el tud folyni. Tápoldatozásra azért van szükség, mert a növények a földben lévő ásványi anyagokat elhasználják, és ezt pótolnunk kell.

Az előadás végén megszagolhattuk és megkóstolhattuk az Andreáék által készített ételízesítőt. Sajnos a technika még nem tart ott, hogy szagos fényképet készítsünk, de higgyék el, olyan az illata (ha nem jobb), mint az eredetinek.

És akkor jöjjön a recept:
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld
Apróra vágjuk, lereszeljük és 2-3 nap alatt a tűző napon meg is szárad (fontos, hogy tényleg meleg legyen, mert különben csak megposhadnak a lereszelt zöldségek).

Popovics Beatrix könyvtárvezető