VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. március 16.      944
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Zene és hazaszeretet

Történelem órának is beillő, hangszerbemutatóval és zenetörténeti előadással színesített hangversenyt adott az Obsitos Fúvószenekar 2017. március 8-án a KMO-ban. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezett, Zene és Hazaszeretet címet viselő hangversenysorozat, már az elmúlt években is kedvelt volt az általános iskolások körében.

Zene és hazaszeretet
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Az év első „zenés óráját” Zelinka Tamás zenetanár vezette. A telt házas előadáson a gyerekeknek lehetőségük nyílt zenén keresztül jobban megismerni a haza, a hazaszeretet fogalmát és jelentőségét.

Az Obsitos Fúvószenekar a KMO Művelődési Ház segítségével már évek óta elkötelezetten népszerűsíti a magyar fúvószenét, a zenei hagyományokat, missziót teljesítve pedig sorra rendezi előadásait az általános iskolások számára. A gyerekek ily módon szereznek bővebb ismereteket a magyar fúvószenéről, a fúvós hangszerekről és a zenei hagyományokról.

A magyar fúvószenei irodalom repertoár alapját – többek mellett a Kossuth- és Batthyány-induló, Fegyvertánc a Dózsa György című operából, Müller József és Egressy Béni zeneszerzőktől, Bihari János Palotása és Brahms I. Magyar tánca – képező zeneművek alkották a műsort.

2018-ban lesz 10 éve annak, hogy a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház Obsitos Fúvószenekara megalakult. Büszkék arra, hogy létrehozták kis közösségüket, és arra is, hogy több tucat ingyenes civil programban is részt vehettek, mindezt Fejes István karmester áldozatos munkájának köszönhetően.

Obsitos Fúvószenekar