VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. május 26.      1,221
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Búcsú Laci bácsitól

A KMO Művelődési Házban működő Obsitos Fúvószenekari Egyesület 2017. május 24-én végső búcsút vett az ország legidősebb katonazenészétől, 94 éves korában elhunyt fuvolásától.

obsitos-bucsu

Farkas Laci bácsi a 2008-as megalakulás óta aktív tagja volt az Obsitos Zenekarnak, akinek megadatott az a tehetség, képesség és kitartás, hogy a zene csodálatos erejével gazdagítsa az emberek lelkét.

Munkájára mindig a magas szakmai tudás, kitartás és hivatástudat volt jellemző. A II. világháború előtt a városi levente zenekarban alapozta meg hangszeres tudását és kötelezte el magát a katonazene mellett. 1938-tól zenenövendék a Magyar Királyi Honvédség 6. honvéd gyalogezred zenekaránál egészen a II. világháborúig. Hadifogságba került, majd a felszabadulás után az újonnan felállított Magyar Néphadsereg katonazenésze lett Szombathelyen, Debrecenben, Szentendrén, majd a Kossuth Akadémián. A Magyar Néphadsereg Központi Zenekarának alapító tagjavolt 1962-től egészen nyugállományba vonulásáig.

Farkas László egyedős volt a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házzal, így a 90. születésnapot közösen ünnepelhettük a kerület jubileumi hangversenyein.

Búcsúznak Tőled az Obsitos Zenekar tagjai, zenész társaid és a KMO Művelődési Ház.

Nyugodj békében Laci bácsi!

Obsitos Zenekar