VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. július 13.      936
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tehetséggondozó program a Mézeskalács oviban

Összefoglaló a NTP-KKI-16-0132 számú tehetséggondozó pályázati program megvalósulásáról a Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvodában.

Tehetséggondozó program a Mézeskalács oviban
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében 2016. március 31-én pályázatot írt ki a köznevelési intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatására. Intézményünk a „Habakukk műhely” komplex tehetséggondozó programjának magas szintű megvalósításához 1.800.000,-Ft támogatást kapott.

nemzeti-tehetseg-program

 

 emmi02 emberi-eroforras-tamogataskezelo 

 

 A program indításaként 2016 szeptemberében az újpesti Tarzan Parkba látogattunk el a gyerekekkel, majd elkezdődtek a műhelyfoglalkozások. A nevelési év során hetente két alkalommal valósult meg az anyanyelvi- drámajátékos és mozgásfejlesztő műhely.

A dráma műhelybe beválogatott gyerekek számára a legnagyobb segítséget az énképük fejlesztésével, az érzelmi intelligencia, a beszédkészség és az önkifejezés erősítésével nyújthattunk. Ezek a fejlesztési területek minden tanulási területre kihatnak, így hatékonyan támogatják az iskolai teljesítőképességüket majd. A mozgásfejlesztő foglalkozásokon, a testkép tudatuk, a koordinációs készségük fejlesztése mellett, az intellektuális, az együttműködési, stratégiai képességeik fejlődésére is nagy hangsúlyt fektettünk. Az új tornaszobánk, a rengeteg mozgásfejlesztő eszköz, melyek közül sokat szintén a támogatásból tudtunk beszerezni, nagy segítség volt a foglalkozások szervezésében.

A program lezárásaként, a műhely Tehetségnapon mutatkozott be a szülőknek. A Habakukk műhely gyermekei interaktív játékba invitálták közösen a szülőket és a gyerekeket. A napot táncházzal zártuk, közben kedvükre ehettek-ihattak a szülők segítségével működtetett büfében. Ajándékként minden résztvevő perecet kapott.

A program által nyújtott élményeken túl a támogatásból vásárolt eszközök a jövőben is hasznossá lesznek óvodánk gyermekei számára, hiszen a hétköznapokban is tudják majd használni ezeket.

Köszönjük az EMET támogatását!

Vilonya Ágnes óvodavezető 

   mezeskalacs-ovi tehetsegpont