VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. augusztus 29.      1,112
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Napközis tábor a családsegítőben

Hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett egy-egy hetes napközis tábort a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum.

Napközis tábor a családsegítőben
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum Család- és Gyermekjóléti Központjának és Szolgálatának munkatársai 2017. július 24-28. és augusztus 14-18. között egy-egy hetes napközis tábort szerveztek. A kétszer ötnapos sport- és kalandtábor naponta 20 kispesti hátrányos helyzetű, alapellátás vagy védelembe vétel keretén belül gondozott gyermeknek nyújtott napközbeni elfoglaltságot és szórakozást. Intézményünk a tábor lebonyolítását Kispest Önkormányzata, illetve a Gyermekzsivaj Alapítvány támogatásával tudta megvalósítani.

Célunk az volt, hogy a gyermekek hasznosan töltsék el szabadidejüket, és közöttük barátság alakuljon ki. A lebonyolított tábor minden nap más élményt nyújtott a gyerekeknek.

A kétszer egyhetes táborban négy-négy napon külön helyszínen lezajló eseményt szervezett az intézmény. A gyerekek a program keretén belül ellátogattak a Parlamenthez. Kirándulást tettek a Gellért-hegyen, a Margit-szigeten, a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A jó időben a gyermekek legnagyobb örömére eljutottak strandra is. Az idősebb gyerekek voltak a Rendőrmúzeumban, illetve bowlingozni és moziban is. A pénteki napokon intézményünk játszóterén szerveztünk a gyerekeknek kerti partit, ahol közösen töltöttük el az ebédet is. A gyerekeket pingpong, csocsó, trambulin, játszótér és játszóház várta.

A Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum Család- és Gyermekjóléti Központja és Szolgálata sikernek könyveli el, ha csak kétszer öt napra is, de sikerült a gyerekeket a nyári szünetben elcsábítani a számítógép, a televízió és a wifi bűvköréből.

Turi Lilla családsegítő
Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum