VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. október 18.      1,551
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

30 éves a Gémes Természetjáró Egyesület

A Gémes Természetjáró Egyesület október 14-én ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját.

 

30 éves a Gémes Természetjáró Egyesület
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Ebből az alkalombólünnepi megemlékezést tartottunk az egyesület székhelyén, a Hungária Általános Iskola és Kollégiumban. A megjelenteket Gémes Antal tiszteletbeli elnök köszöntötte, aki 85 évesen is aktívan vesz részt egyesületünk életében. A megalakulás körülményeiről és az elmúlt 30 év sikereiről Lehoczki Zoltán elnök mesélt egy órán keresztül.

A jubileumi ünnepség keretében Márton István, a Természetjáró Fiatalok Szövetsége alelnöke átadta az „Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakett” kitüntetést Fejes Istvánnak a Hungária Általános Iskola és Kollégium igazgatójának, az egyesület alapító tagjának, aki 35 éve szervezi a vándortáborokat a kollégium gyermekeinek. A szövetség az egyesület részére jubileumi emlékérmet adományozott, amit a tagság nevében az egyesület elnöke vett át.

Az ünnepi torta elfogyasztása után részleteket tekintettük meg Papp Zoltán Tibor több órás videó archívumából, és jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel zártuk az ünnepi megemlékezést.

Másnap nosztalgiakirándulást szerveztünk egyesületünk első tíz évének törzshelyére, a Börzsönyben lévő Deszkáspusztára, ahol régen egyesületünk kulcsosháza állt. Itt közös szalonnasütéssel emlékeztünk a régi időkre.

Lehoczki Zoltán