VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. február 20.      1,134
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Farsangi mulatság a nyugdíjasoknál és a csillagoknál

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat február 13-án a Wekerlei Idősek Klubjában rendezett farsangi mulatságot az ellátottak számára. Két nappal később a Csillagok Napközi Otthonában volt farsang.

Farsangi mulatság a nyugdíjasoknál és a csillagoknál
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

Hatvan ellátott és az intézmény munkatársai vettek részt a farsangi mulatságon: a szolgálat mind a hat szakmai egysége képviseltette magát. Meghívottként részt vett a rendezvényen Hiller István, az Országgyűlés alelnöke és kerületünk országgyűlési képviselője, Vinczek György, Kispest alpolgármestere és Teknős Ferenc önkormányzati képviselő. Jelen volt Huszár Erzsébet idősügyi tanácsos, Molnár Lászlóné Ilonka a KINYE képviseletében és Csernyánszky Imréné MASZSZ kispesti területi szervezetének új elnöke.

A résztvevők, vendégek és munkatársak érkezését és elhelyezkedését követően Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat intézményvezetője és Vinczek György alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Dr. Hiller István a farsangi szokás hagyományáról, a kultúrák és hagyományok ápolásának fontosságáról beszélt. Kiemelte a közösség fontosságát, a mindennapi gondoskodás és a Kispesten széleskörűen, jól működő intézményhálózat rendszerét. Jónak vélte, hogy van egy kerület, ahol ennyi figyelmet és gondoskodást fordítanak az idős korosztályra.

A farsang eredetét, a farsangi szokásokat és hagyományokat Magyar Róbert operaénekes, a Nyugdíjasok Szociális Fórumának kulturális elnöke elevenítette fel néhány perces előadásban. Ezután megkezdődött a farsangi jelmezesek bemutatkozása. Tizenhárom ellátott készült nagy szeretettel a munkatársak és klubgondozók segítségével a jelmezes felvonulásra.

A jelmezek ötletesek, fantáziadúsak, de mégis a jelenlévő idős korosztálynak megfelelően egyszerű kivitelezésűek voltak: zsákbamacska, orvos, spanyol táncos, Demjén Rózsi, tükörtojás, kutya, Ötvös Csöpi, kubai szivarral és zöldsalátával díszített üzletember, zebra, pandamaci, diszkós lány, ördög és afrikai lány.

A Vinczek György vezette zsűri – amelyben Molnár Lászlóné Ilonka és Teknős Ferenc is tagok voltak –végül az ellátottak munkáját, részvételüket és az idős kort figyelembe véve hozta meg döntését.

Minden jelmezbe öltözött ellátottunk díjazásban, jutalmazásban részesült. Különdíjat kapott a spanyol táncos lány, a kutya, a jómódú üzletember (aki a megrendezett eddigi összes farsangon részt vett és beöltözött).

A program végén a résztvevők együtt fogyasztották el a fasírtgolyókat és a farsangi fánkot. A zenét, és a szórakoztatást mindvégig Magyar Róbert operaénekes, előadóművész szolgáltatta. 

Farsangi mulatság a nyugdíjasoknál és a csillagoknál
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Február 15-én a Csillagok Napközi Otthonában arcfestéssel indult a nap. Majd többen felvették jelmezüket, amivel az ünnepre készültek. Közöttük volt két cica, és egy kutya is. Egy igazi világsztár is velünk tartott a nap folyamán, de volt, aki Pa-dö-dőnek öltözött. Mire mindenki elkészült, beöltözött, és megkapta arcfestését, elkezdődött a tehetségkutató vetélkedő is. Az ellátottak verssel, tánccal, és énekkel készültek a megmérettetésre. Egyik gondozottunk pantomimtudását mutatta be. A tehetségkutatót követően ügyességi vetélkedő keretében lehetett lufit röptetni, szívószállal pattogatott kukoricát áthelyezni egyik edényből a másikba. Akik akarták, megmutathatták tehetségüket. A program a vendéglátást követően ebéddel zárult. A farsangon mindenki nagyon jól érezte magát, sokat nevettek, jól szórakoztak. Nagyon ügyesen helyt álltak ellátottaink.

Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat