VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. május 22.      788
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

10 évesen a fúvóstalálkozón

A megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő Obsitos Zenekar 2018. május 12-én 4. alkalommal rendezte meg a Dél-pesti Fúvószenekari Találkozót.

10 évesen a fúvóstalálkozón
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A találkozóra meghívást kaptak azok a zenekarok, akiknek nyugállományba vonult zenészeiből alakult 2008-ban a zenekar. Elfogadta a meghívást a Magyar Honvédség Szolnok Légierő Zenekara, a Katasztrófavédelem Központi Zenekara és a Pénzügyőrség Zenekara.

Az Obsitos Zenekar mellett, a fenntartó KMO Művelődési Ház a 95., a vendégzenekarok közül a Katasztrófavédelem Központi Zenekara a 80. évfordulóját ünnepli ebben az évben.

11 órakor megszólalt a Nyitó Fanfár a Szolnok Légierő és az Obsitos Zenekar trombitásai közreműködésével, és kezdetét vette a IV. Dél-pesti Fúvószenekari Találkozó.

A zenekarokat, a meghívott vendégeket és az érdeklődő közönséget Vinczek György Kispest alpolgármestere köszöntötte. A tűző nap ellenére a Városház tér megtelt érdeklődőkkel, akik tapsolva üdvözölték a Molnár János őrnagy karmester vezette első fellépőt, a Szolnok Légierő Zenekarát. A közönség vastapsára még eljátszottak egy csárdást és a repülősök indulóját. Őket a Katasztrófavédelem Központi Zenekara követte Dóra László tű. alezredes karmesterrel, majd a Kapi-Horváth Ferenc pü. ezredes vezette Pénzügyőr Zenekar következett. A találkozó utolsó fellépője a Fejes István ny. őrnagy karmester vezette vendéglátó Obsitos Fúvószenekar volt

A műsorválasztások igazán szerencsések voltak, mert a zenekarok a hagyományos fúvósindulók mellett, vidám és szórakoztató könnyűzenei darabokkal is készültek, a filmzenék, opera- operett és musical-átiratok mellett, amelyet a közönség örömmel fogadott.

A találkozót az egyesített zenekar Lehár Ferenc: Losonci indulójával zárta.

A találkozó műsorvezetője Zelinka Tamás, a Parlando című zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője volt, aki ebben az évben vette át a Magyar Érdemrend Tiszti kereszt polgári tagozat kitüntetését.

A zenekar legközelebb május 26-án lép fel Dunakeszin a III. Pest Megyei Fúvószenekari Fesztiválon.

A 10. évfordulóját ünneplő Obsitos Zenekar jubileumi hangversenyét a KMO Művelődési Házban tartja 2018. október 27-én.

Obsitos Fúvószenekar