VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. június 28.      905
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Természettudományos tábor

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium diákjai a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően idén már sokadik alkalommal kaptak lehetőséget, hogy részt vegyenek természettudományos táborukban.

tabor02

A tábor már hagyományos programnak tekinthető, de idén először egy egész éves folyamatos előkészítő munka „gyümölcseként” valósult meg. Lelkes diákjaink már szeptember óta azzal töltötték hétfő délutánjaikat, hogy érdekes és játékos feladatokon keresztül bővítsék ismereteiket.

A foglalkozássorozat fő témája a víz volt, amelyet igyekeztünk minél több szempontból megvizsgálni. A foglalkozások során gyűjtőmunkát, kísérleteket kellett végezniük, előadásokat hallgattak és tartottak, makettet készítettek, sőt verseket is írtak.

A víz fizikai, kémiai és biológiai jellemzőinek és jelentőségének megismerése mellett jutott időnk történelmi és irodalmi kitérőket is tenni.

Május végén négy napot töltöttünk el a Tisza-tó mellett, ahol a játéké és a sporté volt a főszerep, de azért a természettudományos foglalkozások sem szorultak háttérbe. A programok között volt matematikai akadályverseny, érdekes kísérletek a háztartásban és a környezetben fellelhető eszközökkel, hajómodell-verseny a Tiszán, valamint általunk vett vízminták összehasonlítása is.

tabor03

A Tisza-tó sokszínű élővilágát a partról és a vízből is megcsodálhattuk. A tó körüli kerékpártúra során hosszabb megállót tartottunk a víztározónál, amíg megismerkedtünk a vízerőművek, zsilipek működésével is.

Kispesti Deák Ferenc Gimnázium