VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. július 02.      811
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kirándulás Erdélyben

A Határtalanul program abban nyújt segítséget, hogy a magyar általános iskolás gyerekek megismerjék a határunkon túl élő magyar etnikumot. Idén a Kispesti Kós Károly Általános Iskola 7.a osztálya is ellátogatott Erdélybe.

kos-erdely02

Első napunk Budapesten kezdődött, ahol korán reggel az iskolánk előtt felszálltunk az autóbuszra, és elindultunk Nagyvárad felé. Nagyváradon felvettük idegenvezetőnket, Lóránt bácsit, de már a várost nem volt időnk megnézni az időeltolódás miatt. Innen ellátogattunk a Révi-szoroshoz, ahol megnéztük a Zichy barlangot. A barlang közelében egy gyönyörű vízesés található. A barlangtúra után a szállásra mentünk, ahol finom, különleges torockói fogásokat kaptunk.

A második napon többek között ellátogattunk a varázslatos, mesebeli Tordai sóbányához, ahol csónakázni is lehetett. Délutáni programunk keretében ellátogattunk Kolozsvárra, ahol az ottani magyar diákokkal találkoztunk, majd még túráztunk egyet a Tordai hasadékban.

A harmadik napon megmásztuk a lélegzetelállító látvánnyal bíró Székelykövet, ahonnan látni lehetett a torockói település együtteseket. A hegyről lenézve a buszunkat csak egy kis porszemként láttuk. Gyulafehérváron meglátogattuk az ottani Székesegyházat, ahol a hunyadi család síremlékeit láthattuk.

Utolsó napunkon könnyű túra után megláthattuk a szemet kápráztató Rozsda-szakadékot, aztán megnéztük az Arany János múzeumot Nagyszalontán. Végezetül hazafelé megcsodáltuk Nagyváradot.

A tartalmas, hosszú utat követően végül beledőlhettünk saját puha ágyunkba.

7.a