VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. február 19.      938
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ismerkedtünk a mobil bűnmegelőzési centrummal

A kispesti rendőrkapitányságra látogattunk klubtagjainkkal február 14-én, ahol a „Mozgásban a bűnmegelőzés” program keretében megismerkedhettünk különféle bűnmegelőzési eszközökkel, felszerelésekkel.

lampasok01

Rostás Ottó rendőr zászlós a BRFK Bűnmegelőzési Osztályáról jött a Teve utcából, és bemutatta azt a Mercedes-Benz Sprinter típusú mikrobuszt, amelynek segítségével a bűnmegelőzési munka közelebb hozható az állampolgárokhoz.

A mikrobusz kialakítása a kötetlen légkör megteremtésének kedvez, amelyben az állampolgár egy nyugodtabb környezetben tárhatja fel problémáit, illetve teheti fel kérdéseit a bűnmegelőzési szakembereknek. 

lampasok02

Klubtagjaink négyes csoportokban mehettek fel a buszra, ahol mindent megtapinthattak, megnézhettek, és minden kérdésükre választ kaptak.

Ezután felmentünk a terembe és Őrlős Tibor tőrm., bűnügyi helyszínelő (XIX. kerületi Rendőrkapitányság) megmutatta a helyszínelő táskát, beszélt a táska tartalmáról, és mindent meg is lehetett tapintani a klubtagok nagy örömére.

Köszönet házigazdáinknak, Börcsök Gábornénak és Sütő Antalnak, hogy lehetővé tették számunkra ezt az akadálymentes programot! Ismét nagy élményben volt részünk!

Bernát Zsuzsanna közösségi civilszervező
VGYKE - Kispest Lámpásai