VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. március 11.      1,422
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Igazi rangadón győzött NB II-es női csapatunk

A találkozó előtt fontos kérdés volt, hogy csapatunknak sikerül kilábalni az idei kis gödörből és sikerül legyőzni a nagyszerű formában érkező kecskeméti Röpke SE csapatát.

kispestse

A két gárda már találkozott az alapszakaszban, még decemberben, akkor egy igazi röplabdacsatának lehettek szemtanúi a kilátogató nézők. Egy olyan fordulatos találkozón sikerült nyerni, amely labdamenetek magasabb osztályban is megállnák a helyüket. Kispest SE – Röpke SE 3:2 (17:25, 25:17, 27:29, 26:24, 15:6). Most is igazi rangadóra lehetett számítani, hiszen a Röpke SE a 2., a Kispest SE pedig a 3. helyen áll a tabellán.
A pénteki találkozón a mérkőzés előtt a Kispest SE nevében Takács Gergely edző egy-egy szál virágot nyújtott át mind a hazai, mind a vendég csapat hölgytagjainak Nőnap alkalmából.

Az összecsapás elején magunkhoz vettük az irányítást és a szett elején kiharcolt 3-4 pontos előnyt tartottuk a szett közepéig, amikor egy kisebb hullámvölgybe került a csapat, de egy időkérés után, újult erővel még magabiztosabb előnyre tettünk szert és ezzel megszereztük a vezetést, 1-0.

A második szettben feljavult a vendégek játéka és sokkal kiegyensúlyozottabb lett a mérkőzés. Fej-fej mellett haladt a két csapat, mind a két oldalon időkérésekkel és cserékkel próbálta mindkét edző megzavarni ellenfele játékát. Nagyon szoros végjátékhoz érkezve, azonban a legfontosabb pillanatban nem remegett meg a hazai támadók keze így már két szettes előnyben mehettek a játékosok a térfélcseréhez.

A harmadik szettet már mindenképpen meg akarta nyerni a kecskeméti csapat, rögtön egy 5-0-ás rohammal indítottak. Az időkérés után megkezdte a felzárkózást a kispesti csapat, de mindig maradt 2-3 pontos előnye a „hírös városiaknak”. A szett vége felé érkezve még mindig 3 pontos vendég vezetésnél az időközben egyre gyarapodó nézősereg szurkolása mellett, fantasztikus hajrát bemutatva, 20-23-ról sikerült megfordítani a szettet, és megnyerni a mérkőzést! 3-0

Női NB II. – Keleti csoport – Budapest, Szent Benedek Gimnázium, 50 néző
vezette: Árpás Krisztina dr., Soltész Róbert

Kispest SE – Röpke SE 3:0 (25-18, 25-23, 25-23)

Kispest SE: Lakatos D., Bosnyák K., Szabó K., Sipos R., Lados Sz., Fehér Zs., csere: Sipos V., Szokolai Zs. (liberók), Vígh I., Papp L.

Takács Gergely vezetőedző 

kispestse20190317