VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. május 07.      678
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

„A pedagógusok titkos élete - a szünetben sem pihennek! "

Közel negyven pedagógus jött el a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Üllői úti könyvtárába április 24-én, a szünet utolsó napjának délelőttjén. A Kispesti Gábor Áron Általános Iskola egész tanári kara ellátogatott hozzánk, és együtt töltöttünk három vidám, játékos órát. Mi nagyon jól éreztük magunkat, öröm lehet egy ilyen nyitott, jó humorú tantestületben dolgozni, és reméljük, ők sem csalódtak bennünk.

„A pedagógusok titkos élete - a szünetben sem pihennek!
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Egy rövid bevezető után négy remek csapat alakult, akik betekintést nyertek foglalkozásainkba. Elsőtől nyolcadikig minden tanító és tanár részt vett minden korosztály rövidített foglalkozásán, választott magának kezdőknek szóló olvasmányt, hajózott Ruminivel, ismerkedett nyomozós játékunkkal, böngészhette vetélkedőink egy kérdéssorát. A legnépszerűbbek mégis a játékok voltak, fiktív szótárt írtunk sok nevetéssel, és megtapasztaltuk, milyen Sherlock Holmes és Dr. Watson bőrében. Adatbázisainkban pedig Kispest múltját térképeztük fel, megnéztük, mi volt könyvtárunk helyén az 1700-as években, és hogy hány bombatölcsért találunk a második világháborús légifelvételeken.

Megismertettük velük "Az én könyvtáram" projektet, és a családi programjainkat is.

Több tanárnak is megmozgattuk a fantáziáját, elgondolkodtak azon, hogyan építhetnék be tanmenetükbe a nálunk látottakat. Több osztály is jön majd hozzánk a suliból, és reméljük, még nagyon hosszútávú lesz ez a kapcsolat.

Várjuk további iskolák, óvodák jelentkezését!

Popovics Beatrix könyvtárvezető