VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. május 08.      805
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ez történt a Segítő Kézzel

Amatőr pingpongbajnokságon vettünk részt, gyalogoltunk az egészségért, támogatást kaptunk.

pingpong02

Húsvéti Kupa I. Fővárosi Amatőr Nyugdíjas Asztalitenisz Bajnokság

2019. április 25-én Óbudán került megrendezésre a Húsvéti Kupa I. Fővárosi Amatőr Nyugdíjas Asztalitenisz Bajnokság, melyen nyolc fővárosi kerület csapatai vettek részt. Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény professzionális körülményeket biztosított a versenyzőknek.
Intézményünket két csapat képviselte, akik az elmúlt év őszétől heti két edzéssel készültek a versenyre. A tréningeket Oláh László vezette, aki saját maga is csapattag volt. Kispest Önkormányzata sportruházattal (póló, csuklóvédő) támogatta a versenyzőket, akik Gajda Péter polgármester úr emléklapját is megkapták az eredményhirdetést követően.
Az egész napos bajnokság jó hangulatban telt, ahol a kezdeti izgalmakat követően egyre ügyesebben versenyeztek csapataink. A tornán végül is a hölgyek III. helyezést értek el, míg az urak a IV. helyen zárták a versenyt.
Gratulálunk a Kispesti Napsugarak, és Kispesti Lánglovagok csapatának!

gyalog01

Gyalogolj az egészségért, az életért

2019. április 9-én lezajlott a „Gyalogolj az egészségért, az életért” program nyitórendezvénye. A programon, melynek az intézmény Wekerlei Szakmai Egysége adott otthont, több mint 70 fő vett részt.
A gyalogló klub alakuló eseményét Balázs Piroska igazgató asszony nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, hogy az intézmény csatlakozott az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatához (OGYIK). A klubbal újabb közösségi programot, mozgási lehetőséget kínál Kispest nyugdíjasainak, akik a jövőben heti egy alkalommal hódolhatnak az életminőséget is javító gyaloglásnak.

gyalog02

 

A rendezvény védnöke Gajda Péter polgármester elismerését fejezte ki a gyalogló klubprogram elindításáért. Kiemelte, hogy a rendszeres mozgás idősebb korban is fontos. Elmondta, hogy az önkormányzat olyan helyek kialakítására törekszik, ahol a kispesti idősek is ingyenesen sportolhatnak, mozoghatnak.
Monspart Sarolta tájfutó világbajnok - a rendezvény szakmai mentora - az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatának megálmodója, és létrehozója beszámolt arról, hogy a másfél éve folyamatosan fejlődő klubhálózat jelenleg mintegy 100 klub működését fogja össze. Örömmel vette, hogy Kispesten is elindul a klubprogram, és már az induló gyalogtúrán ilyen szép számban vesznek részt az ellátottak.
Nick Árpád Guinness-rekorder, erőművész bemelegítő gyakorlatait követően rajtolt el a gyalogló klub első túrája Wekerletelepről. A résztvevők ajándékba stopperórát, gyalogló klub igazolványt, és folyadékpótlásként ásványvizet kaptak. A mintegy 1,6 km-es túrát Nagy Tamás a Wekerlei Társaskör korábbi elnöke vezette, aki a gyaloglókat megismertette a telep történetével, jeles épületeivel, tereivel. Visszatérve az Idősek Klubjába gyümölcsuzsonnát fogyaszthattak el az ellátottak.
A továbbiakban a gyalogló klub heti programjára keddi napokon délután 13.30 órától kerül sor. A túra minden alkalommal más és másszakmai egységből indul, melyről az aktuális klubprogramból értesülhetnek.
Szeretettel várjuk Önöket is a "Gyalogolj az egészségedért, az életedért" Gyalogló Klub programján!

tesco01

Köszönjük!

Örömmel értesültünk arról, hogy a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” programjának keretében, együttműködve a Kispesti Kertbarát Klubbal, 100000,- Ft támogatást kaptunk.
Az együttműködés keretében a Gondozó Szolgálat kertjében fűszerkert, valamint gyümölcsbokrokból, cserjékből álló ösvény kerül kialakításra. A növények telepítését, gondozását fogyatékos és idős ellátottjaink a civil szervezet bevonásával közösen végzik majd.
A projekt - mely 2019. május 1-jétől 2019. december 31-ig tart - a fogyatékos fiatalok számára egy tanulási folyamat, mely erősíti a társadalmi felelősségvállalást, és integrációt. A Gondozó Szolgálat kertje megújul, melyben örömmel töltik el az ellátottak, dolgozók, és az egyesület tagjai a szabadidejüket.

Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat