VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. július 30.      1,113
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Határtalanul Székelyudvarhelyen

A Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a 2018/2019-es tanévben harmadszor vett részt a Határtalanul! programban.

Határtalanul Székelyudvarhelyen
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A két utazás fő célkitűzése az volt, hogy az iskolák névadójának (Ganz Ábrahám és Bányai János) munkásságát kölcsönösen megismerjék a tanulók. A budapesti kirándulásban így a Parlament, a budapesti látnivalók és érdekességek mellett helyet kapott a Ganz Ábrahám Őntödei Gyűjtemény megtekintése és egy Ganz Ábrahám életéről szóló előadás is.

Székelyudvarhelyen a magyarországi résztvevők megismerték a geológus Bányai János munkásságát. A környékben tett kirándulások is ezt segítették. Jártak a kispesti tanulók a sós vizű Medve-tónál, a parajdi sóbányában és a Madarasi-Hargitán is. Ez utóbbi helyre traktorral mentek fel, majd a hegycsúcson tett séta után rövid kőzetismertető foglalkozás keretében elevenítették fel tudásukat a Föld és a vulkanikus kőzetek kialakulásáról.

A hosszú utazás ellenére sok helyre eljutottak: Orbán Balázs és Tamási Áron sírjánál koszorút helyeztek el, megnézték Petőfi kútját Fehéregyházán, a várat Segesváron, Nagyváradon pedig Szent László szobránál emlékeztek meg a lovagkirályunkról.

Nagyon sok élménnyel, ismerettel gazdagodva és egy iskolai tárlattal zárták le a HAT-18-0414 számú Határtalanul! pályázatot a Ganz iskolában.

Ganz iskola