VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. augusztus 25.      750
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bezárt a 2019-es kerületi napközis tábor

Aki azt gondolná, hogy a napközis tábor a régi emlékeket visszaidéző egyszerű gyerekmegőrző, ahol a diákok szinte egész nap unatkoznak, irigykedve gondolva nyaraló társaikra, az téved!

Bezárt a 2019-es kerületi napközis tábor
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

A Kispesti Kóficok fantázianevű napközis tábornak néhány éve nemcsak a neve újult meg, hanem a programjai, a hangulata és a pedagógusi csapata is.

A Kispesti Önkormányzat által fenntartott és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár által szervezett tábor tartalmas elfoglaltságot nyújtott annak a hetente átlagban 130-140 kisgyermek, akik akár egy, akár sok hetet töltöttek a Vass Lajos Általános Iskolában zajló táborban.

A tábor két szabadidő szervezőjének és a WKK munkatársainak köszönhetően a gyerekek több érdekes helyszínre is kirándultak: például a százhalombattai Régészeti Parkba, a dorogi Palatinusz-tóhoz, a dunavarsányi 51-es repülőbázisra, a gárdonyi Rönkvárhoz, a martonvásári Kastélyparkba és Agroverzumba. Az utolsó nagyobb kirándulás az esztergomi Suzuki gyár KRESZtergom Parkjába vezetett.

A tábor tagjai évek óta látogatják Budapesten a Bonbonetti Csokoládégyárat, a 3D Galériát, az Elevenparkot, az Aeroparkot, a budapesti múzeumokat, hajókáznak a Dunán, és bejárják a nagyobb parkokat, játszótereket. Az idén érdekességként a Vakvezető Kutyakiképző Központban és az FKF Újrahasználati és Edukációs Központjába is ellátogattak. Kispesten gyakori vendégek voltak a KMO Művelődési Házban, a Kispesti Rendőrkapitányságon, a Kispesti Futball Házban, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

Akiknek nem volt kedvük elhagyni a tábor helyszínét, azoknak is biztosított volt a tartalmas időtöltés. A táborban járt több ízben a KONKÁV csoport, akik érzékenyítő programmal, és a gyermeki jogokról szóló játékos foglalkozással készültek. Geröly Tamás ütőhangszeres zenész ritmusfoglalkozásokat tartott a táborban. Emellett a gyerekek láthattak freestyle-bemutatót is. A tanárok rendeztek sportversenyeket, Ki mit tud? vetélkedőt és aszfaltrajz-versenyt. A táborlakók részt vehettek hetente izgalmasabbnál izgalmasabb kézműves foglalkozásokon, batikoláson, arcfestéseken, ásványbörzéken.

A kilenc hetes tábort méltán nagyszerű műsorral zárták augusztus 23-én, péntek délután. Vinczek Gyögy alpolgármester köszöntő szavai és Szabó Mária igazgató köszönő mondatai után a sokak számára ismert, a latin táncokat profin művelő Botafogo Táncegyüttes ifjú táncosai bűvölték el a közönséget. A táncműsor után a 33-szoros amatőr és 30-szoros magyar bajnok, Jánosi László lépett a színpadra, és invitálta a gyerekeket egy kis tánctanulásra, amihez a pedagógusok is szívesen csatlakoztak. Csak néhány gyerkőc maradt ülve a latin dallamok hallatán, de ők már igazán elpilledtek az egész napos játékban. A műsor végén megrendezett vendéglátásra ők is átfutottak az iskola éttermébe. A Pensio17 Közétkeztetési Kft., a másik bolt és a Kispesti Önkormányzat jóvoltából asztalra került finomságok és a limonádé hamar elfogyott. „Jövőre is veletek ugyanitt!” – búcsúzkodtak a sokan egymástól, és reméljük, jövőre ugyanilyen lelkes és profi pedagógus gárda vigyázza és szórakoztatja majd a kerület gyermekeit.

Idén óriási köszönet illeti meg azt az öt embert, akik a tábor terheit a vállukon cipelték: három táborvezetőt, Büki Katalint, Zentai Ritát, Nachtmann Renátát és a két programszervezőt, Dékánné Haas Zsusannát ás Nagy Gabriellát.

Wekerlei Kultúrház