VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. október 26.      765
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gálaműsor a Fehér Bot Világnapján

A Kispesti Lámpás Klub a Fehér Bot Világnapját és a VGYKE (Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete) megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte 2019. október 19-én a KMO Kultúrkamra termében.

Gálaműsor a Fehér Bot Világnapján
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Fodor Ágnes a VGYKE elnöke elmondta köszöntőjében, hogy a nemzetközi nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.Egyesületünk fontos feladata, hogy tudatosítsa minden emberben azt, hogy a látássérültek minél teljesebb társadalmi beilleszkedése nemcsak az érintett embereknek, hanem a társadalmi többségnek az érdeke is. Az egész társadalom gyarapodik, ha a fogyatékossággal élők egyre inkább esélyt kapnak arra, hogy hasznosítsák képességeiket. Kiemelte az integráció fontosságát, hiszen ez az esemény is az integrációról szólt, arról, hogy látók és látássérültek közösen szerepelnek műsorunkban.

A 15. születésnap kapcsán beszélt az évek során elért eredményekről és méltatta a kerületben, illetve a Kispesti Lámpás Klubban végzett munkánkat, és megköszönte az önkormányzat, és a kerületi partnerek segítségét, támogatását.

Fodor Ágnes emléklapot és ajándékot adott át, így köszönte meg az egyesülettel való együttműködését Huszár Erzsébet idősügyi tanácsosnak, Börcsök Gábornénak és Sütő Antalnak, a kispesti rendőrkapitányság munkatársainak, Gábor Ilonának, a KMO igazgatójának, Balázs Piroskának, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatójának, Siklós Zsuzsannának, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjének, Mohay Orsolyának, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény művészettörténészének, Vinczek György alpolgármesternek, Hegedűs Juditnak, a Kispest TV főszerkesztőjének, Varga Ibolya kommunikációs referensnek, Várnai Zoltánnak, a kispest.hu főszerkesztőjének, Vighné Vincze Erzsébetnek, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum (KSZSZC) intézményvezetőjének és Tóthné Szebenyi Szilviának, a KSZSZC Gyermekek Átmeneti Otthona vezetőjének.

Az ünnepi gálaműsorban felléptek:
Ézsiás László (vers), Kubicsár László (gitár) és Újhelyi Éva (ének), Aranyiné Kmett Olga (próza), valamint a Mágnes Színház társulatának ifjú művészei, Cynolter Dorottya, Farkas Petra és Gál Csengelle. Aműsorvezető Kiss Ágnes, a Mágnes Színház vezetője volt.

Bízunk benne, hogy jól szórakoztak, és kellemes élményekkel gazdagodtak!

Ezúton mondunk köszönetet Kispest Önkormányzatának, és a KMO Művelődési Központ munkatársainak a sok segítségért! Nélkülük nem jöhetett volna létre Fehér Bot Napi gálaműsorunk.

Bernát Zsuzsanna
Kispesti Lámpás Klub