VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. december 08.      629
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az önkéntesek világnapján

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat 2019. december 5-én ünnepelte az önkéntesek világnapját.

Az önkéntesek világnapján
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

A rendezvényt Balázs Piroska igazgató nyitotta meg. Elmondta, hogy az ENSZ Közgyűlése 1985. december 17-én határozott az önkéntesek világnapjának megünnepléséről. Az ENSZ közgyűlése 2002. november 26-án felszólította a kormányokat, hogy anyagilag is támogassák az önkéntességet.

2017-es adatok szerint hazánk 20 milliárd forintot fordít az önkéntes mozgalom támogatására. Magyarországon az önkéntes alapítvány (ÖKA) immár 17. éve azért dolgozik, hogy a hazai önkéntességet megbecsüljék és elismerjék hazánkban is.

Az önkéntesség esélyteremtő szerepe kiemelkedően fontos: segít a tapasztalatszerzésben nemcsak a fiataloknak, és az idősebbeknek is hasznos, mert aktívan tudják tölteni hétköznapjaikat, valamint a megszerzett tudásukat át tudják adni a fiatalabb nemzedékek számára. Az önkéntesség által elfogadóbbá és empatikusabbá válnak az emberek, mely az egyének fejlődéséhez is hozzájárul.

Vinczek György alpolgármester úr beszédében kiemelte, hogy a kerület egyetlen olyan intézménye a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, ahol ünnepség keretében köszönik meg az önkéntes segítők munkáját.

Az önkéntesek csendben, láthatatlanul végzik munkájukat a közösség érdekében. Elkötelezettségükért hálával és elismeréssel tartozunk, melynek megfelelően az ünnepeltek részére díszoklevelet és karácsonyi emléktárgyat adott át az intézményvezetője.

Ezt követően Kurkó József előadóművész rövid zenés műsorát hallgathatták meg a résztvevők, majd a program vendéglátással és beszélgetéssel zárult.

Önkéntes munkatársaink:

- Bartha Anikó
- Gazgyik Jánosné
- Kovács István
- Nick Árpád
- Oláh László
- Pereszteginé Gaál Zsuzsanna
- Varga Kálmánné

Köszönjük munkájukat, és a továbbiakban is számítunk tevékenységükre.

Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat