VELÜNK TÖRTÉNT...  2020. január 21.      695
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Köszöntötték volt postásukat a wekerleiek

Wekerletelep szegényebb lett egy csodás emberrel, egy remek postással, de gazdagabb a közösségi összetartozás élményével!

Köszöntötték volt postásukat a wekerleiek
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

38 év után Józsi (Kenesei József), az egyik wekerlei terület postása úgy döntött, hogy abbahagyja azt, ami 18 éves kora óta munkája, és elhagyja a postát. Döntésének nyilván megvoltak a személyes okai, de ezek közül biztos, hogy egyik sem az volt, hogy nem szerették és becsülték őt azok, akikért dolgozott. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy amikor kiderült a távozása, gyorsan szerveződni kezdett egy egyre nagyobbra növő csapat, hogy együtt elbúcsúztassa őt!

Józsi utolsó munkanapja január 20-án volt, délutánra pedig mit sem sejtő postásunk meghívást kapott az egyik helyi oviba, ahol egy ottani projekt záróeseményére várták. Legalábbis az ő tudomása szerint. Azonban ehelyett kb. 80-90 ember zsúfolódott össze a kis tornateremben, ahol tapsviharral fogadta egykori körzete!

A lelkes összeesküvők süteményekkel, italokkal, és rengeteg ajándékkal, tortával várták őt, hogy méltóképpen köszönjék meg neki a sokéves áldozatos, segítőkész, odaadó és szeretettel végzett munkáját!

Még az ovisok is készültek, hisz a „postás bácsiról” készült rajzaikból is lett egy kis füzetecske, de egy hatalmas wekerlei képeslapon az itt élők is kifejezték szeretetüket, sajnálatukat, kedves gondolataikat Józsi felé.

Reméljük, életre szóló élménnyel sikerült a wekerlei közösségnek megajándékozni Józsit, a (z ex) postást!
Köszönünk mindent, minden jót kívánunk neki a továbbiakban!

Debreczeni Zsuzsanna