VELÜNK TÖRTÉNT...  2020. január 30.      743
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gyermekkórtermet dekoráltak kispesti tűzoltók a Szent László Kórházban

A kispesti tűzoltóság tűzoltói új hangulatot varázsoltak a Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályának egyik szobájába.

Gyermekkórtermet dekoráltak kispesti tűzoltók a Szent László Kórházban
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Fotó: Póder László

A kerületi lánglovagok tűzoltó témájú motívumokkal festették ki a gyerekszobát, melynek dekorációit népszerű tűzoltó rajzfilmekből merítették, mint Sam, a tűzoltó, Donald kacsa tűzoltó kalandjai, vagy éppen Trombi rosszcsont tűzmanója.

A falak dekorációját négy kispesti tűzoltó készítette el nagy művészeti érzékkel. Nagy Tamás tű. főhadnagy 1996. december 1-jétől hivatásos tűzoltó, több kiállítása is volt már tűzoltó tematikájú akril és grafikai képeiből. Baráth-Novák Csaba tű. zászlós 1999. április 1. óta, Póder László tű. főtörzsőrmester 2006. február 15-től, Farkas Zsolt tű. főtörzsőrmester, 2005. szeptember 19-e óta hivatásos tűzoltó – ők szintén rendelkeznek művészeti múlttal és érzékkel.

A kerületi tűzoltók minden évben elhivatottan örömet szereznek a gyermekeknek, hiszen személyes tapasztalatuk a csillogó szemek látványa által nyújtott boldogság, amely erőt ad munkájukhoz. Gyermekkorban mindenki szeretne tűzoltó lenni. A tűzoltók ezt az érzését szeretnék támogatni a betegségükből gyógyuló gyermekeknek, hogy egy rajz láttán erőt és kitartást merítsenek gyógyulásukhoz.

XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság