VELÜNK TÖRTÉNT...  2020. február 10.      741
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Barátság jegyében túráznak a deákos diákok

Az Erasmus+ KA2 program keretében német, lengyel és magyar diákok és tanárok indulnak útnak májusban, hogy az összesen 2700 km hosszú, Eisenachtól Budapestig tartó Barátság nemzetközi hegyi túra útvonalon több szakaszban egy-egy rövidebb, országonként kb. 60-60 kilométeres szakaszt hódítsanak meg. Magyar részről a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium csatlakozott a programhoz.

deakgimi-erasmus

Sikeres Erasmus+ KA2 pályázat eredményeképpen uniós támogatással valósulhat meg a projekt. A részletek megbeszélésére a német iskola (Ludwig-Erhard-Schule) kezdeményezésére Salzgitterben gyűltek össze január végén az érintett iskolákból a szervező tanárok. Lényeges részletek tisztázására, az időpontok kijelölésére, a szállások, az utazás és a túrázás részleteinek megbeszélésére, kulturális programok kiválasztására került sor. A kétéves projektben háromszor kelnek útra a diákok. Az első szakasz megtételére májusban kerül sor Németországban, Eisenachból indulva. A második szakaszban, szeptemberben Lengyelországban túráznak a diákok. A harmadik, befejező szakasz megtételére 2021 májusában kerül sor, melynek végállomása Budapest lesz.

A túrázás mellett a nyelvi kompetenciák fejlesztésére (angol és német lesz a munkanyelv), kulturális értékek felfedezésére és a barátság témakörének feldolgozására kerülsor.

A projekt végén közös plakátkiállításon és túrafüzetben mutatják be a résztvevő iskolák diákjai a túrázás, a barátság jegyében szerzett élményeiket.

Szabóné Gábor Anikó
intézményvezető-helyettes