VELÜNK TÖRTÉNT...  2020. május 13.      1,440
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gazdagodik a Wekerlei Könyvtár

Kispest Önkormányzata évről-évre indul a kormány által kiírt könyvtári érdekeltségnövelő pályázaton, mellyel az önkormányzat által fenntartott és a Wekerlei Kultúrházhoz tartozó kis könyvtár működését támogatja. Az utóbbi években a támogatott összeg mindig kicsit emelkedett, de a 100.000 forintot soha nem haladta meg. Ez nagyon kevésnek tűnhet, de egy ilyen kis könyvtár költségvetésében minden forint számít, a wekerlei könyvtárosok mindig lelkesen költötték könyvekre a kapott összeget.

Gazdagodik a Wekerlei Könyvtár
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Idén a támogatás megugrott, a Wekerlei Könyvtár részére most 353.000 forint támogatást nyert a kerület, ez tavaly 95.000 forint volt.

Nagy öröm ez a WKK részére, hiszen az új könyvek még akciós beszerzésekkel sem olcsóak. A könyvtár törekszik a kortárs szépirodalom, világirodalom, a népszerű irodalom és a nívós gyermekkönyvek beszerzésére. A könyvtárosok figyelembe veszik az olvasók kéréseit, külön vezetik a keresett, kért könyvek listáját.

A Wekerlei Könyvtár a koronavírus miatt elrendelt jogszabályok alapján jelenleg még zárva tart, de a két könyvtáros ezekben a hónapokban is szorgalmasan dolgozik. A könyvtár köteteit teljesen átválogatták, a polcokat letakarították, a bejárat mellett álló utcai könyvtároló is felújításra került.

A könyvtár honlapján és Facebook-oldalán naponta több kulturális tartalom jelenik meg, irodalmi évfordulók, online olvasmányok, kulturális ismeretterjesztés, hetente friss online programajánlók, játékos kvízek, gyerekeknek olvasmányok, bábos videók kerülnek fel a könyvtár oldalaira.

A nyitás után a Wekerlei Könyvtár nagy szeretettel várja a régi és új olvasókat, addig is kövessék a könyvtár honlapját, Facebook-oldalát, ha tartalmas elfoglaltságra vágynak!

Szabó Mária igazgató
Wekerlei Kultúrház és Könyvtár