VELÜNK TÖRTÉNT...  2020. december 17.      900
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Így valósult meg tehetséggondozó pályázati programunk

NTP-OTKP-19 Borbolya pályázat – Összefoglaló az NTP-OTKP-19 számú tehetséggondozó pályázati program megvalósulásáról

A 2019/2020-as nevelési évben is szerveztünk tehetségműhelyeket tanköteles korú óvodásaink számára a Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvodában.

Így valósult meg tehetséggondozó pályázati programunk
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében nyílt pályázatot hirdetett a hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatására.

Nagy örömünkre ezen a pályázaton a „Borbolya” testi-kinesztetikus, zenei tehetséggondozó műhely programjának magas szintű megvalósításához 1.500.000 Ft támogatást kaptunk.

A program rövid bemutatása:

Első élményszerző programunkon az Ócsai Tájházba látogattunk el. A továbbiakban heti rendszerességgel szerveztünk népi játék, néptánc, népzene témakörben – interperszonális, intraperszonális – zenei és táncos képességek fejlesztésével foglalkozásokat. Témáink közé tartoztak a népi énekes játékok, népi ügyességi játékok, népdalok, néptánc alaplépések, egyszerű gyermekdalok hangszeres megszólaltatása és egyszerű népi hangszerek elkészítése. A pályázat jóvoltából további élményszerző programokat is szervezhettünk a gyerekeknek, népi hangszerbemutatót láthattunk, zenélhettünk, kirándulhattunk.

A gyerekek és a szülők részéről rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Sokat meséltek otthon a foglalkozásokról, amit hétről-hétre izgatottan vártak. Egész évben lelkesek, motiváltak voltak, így a fejlesztés, a tudásanyag befogadása pozitív légkörben jöhetett létre. Mi óvodapedagógusok arra törekedtünk, hogy programunk minél játékosabban, érdekesebben jöhessen létre, rengeteg tánccal, énekléssel, népzenével és hangszerrel, hogy a gyerekek tapasztalás útján fogadják be az új információkat.

A program zárásaként megrendezett tehetségnap betekintést engedett az óvodás társaik és pedagógusaik számára a „műhelyünk titkaiba”, amit nagy érdeklődés övezett. Sok zenével és közös tánccal búcsúztunk a programtól.

A pályázati támogatásból megvásárolt anyagok, eszközök és hangszerek a további műhelymunkák során is használatba kerülhetnek, gazdagítva ezzel még több kisgyerek tudását, így a jövőben is nagy hasznára válik óvodánknak. A rengeteg ismeretet pedig, amit ezek segítségével elsajátítottak, még az iskolában is kamatoztathatják. Reméljük, hogy a népi kultúra, a néptánc és népzene iránti érdeklődésük megmarad.

Köszönjük, hogy ilyen magas színvonalon valósíthattuk meg tehetségműhelyünk programját.

Köszönjük a támogatást!

Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda

emmi nemz-teh-prog02