PROGRAMOK KISPESTEN  2019. szeptember 11.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Programok a Wekerlei Könyvtárban 2019 szeptemberében

Wekerlei világjárók - Szicíliai álom

vilagjarok szicilia

Tóthé Nagy Nikoletta és Tóth László Kristóf képes úti beszámolójukban mutatják be Szicíliai utazásuk emlékeit a Wekerlei Könyvtárban, szeptember 20-án 17.30 és 18.30 között.

A különleges vetített előadás résztvevői megismerhetik a Földközi-tenger legnagyobb szigetének, Szicíliának a legnevezetesebb és legszebb látnivalóit. A nézők szemei előtt lélegzetelállító tengerparti képek, ókori emlékek, épített és természeti szépségek elevenednek meg. A jelenlévők sok más érdekesség mellett megtudhatják, hogy hol található az az épület, amelyről a világörökségi emblémát mintázták, hogy milyen érzés az Etna füstölgő csúcsának közelében belemélyeszteni a talpunkat a forró kavicsok közé.
A részvétel díjtalan!


Könyves Ajándék Napok

konyves ajandek napok

Újra megrendezésre kerül a Wekerlei Könyvtár Könyves Ajándék Napok nevű programja, ahol bárki díjmentesen választhat magának új olvasnivalót.

A felnőttek és gyermekek díjmentesen válogathatnak és vihetnek haza az ajándékkönyvekből a készlet erejéig. Az eseményre szeptember 21-én, szombaton 9.00 és 13.00 óra között, valamint szeptember 23-án, hétfőn 15.00 és 19.00 óra között várják szeretettel az érdeklődőket.


Péntek esti mesék - A népmese napja

pentek esti mesek papirszinhazeloadas

A népmese napján papírszínházas előadás várja a meseszerető gyermekeket és szüleiket szeptember 27-én, pénteken 17 órától a Wekerlei Könyvtárban.

Benedek Elek születésére emlékezve, a Csimota kiadó Papírszínházas kiadásában nézhetik és hallgathatják meg az érdeklődők az olyan klasszikus népmesékez, mint a Jancsi és Júliska, a Békakirály, vagy Az aranyhalacska.
A programon a részvétel díjtalan!


A népmese napja - Népmesék óvodás és iskolás csoportoknak

nepmese napja csillagszemu juhasz

Szervezett gyermekcsoportoknak tart „mesés” felolvasó napot a Wekerlei Könyvtár a nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapjának alkalmából, szeptember 30-án, hétfőn 10 órától.

Meghívott vendégeink, előadóink gyönyörű népmesékkel, népzenével teszik emlékezetessé és tartalmassá a gyerekek számára ezt a különleges napot.

A programon a részvétel díjtalan, de csoportos regisztrációhoz kötött.