HÍREK  2013. október 29.      2,693
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Finisben a Deák gimi természettudományos laborja

Hamarosan befejeződik a természettudományos labor kialakítása a Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban. A labor-projekt 300 millió forint európai uniós támogatást kapott az Öveges Program keretében.

Finisben a Deák gimi természettudományos laborja
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Az utolsó simításokat megtekintő polgármester örömteli eseménynek nevezte a pályázati sikert, amely lehetővé teszi a természettudományos tárgyak – fizika-kémia-biológia – komplex oktatását. Gajda Péter elmondta, a 300 milliós nagyságrendű fejlesztés – laborfelújítás és -bővítés – eredményeként természettudományos oktatási és módszertani központtá válik a gimnázium; a pályázathoz csatlakozott 11 kispesti és egy vecsési általános iskola is korszerű kísérleteket és programokat végezhet itt, tarthatnak tanórákat, bemutatókat..

A gimnázium igazgató-helyettese hatalmas előrelépésnek nevezte a beruházást, ilyen nagyságrendű fejlesztésre az elmúlt években nem került sor – fogalmazott Szabóné Gábor Anikó. Megtudtuk, a pályázat a labor felújítási és bővítési munkálatain kívül biztosítja azt is, hogy a természettudományos tantárgyakat oktató tanárok többféle módszertani képzésen vehessenek részt. A projekt keretében tananyagfejlesztésre, szaktanári segédletek elkészítésére, tanulói munkafüzetek fejlesztésére és digitális napló kialakítására is sor kerül.

Mindezek mellett bútorokkal, informatikai eszközökkel és a kísérletekhez elengedhetetlen anyagokkal, vegyszerekkel, valamint a fizika, a kémia és a biológia tantárgyakhoz szükséges bemutató eszközökkel bővül az iskola. 

TÁMOP 3.1.3-11/1-2012-0011

esza

uszt