HÍREK  2014. június 09.      3,116
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bővítés előtt az Arany Óvoda

Megkezdődtek a munkálatok az Arany Óvodában: 500 négyzetméteres földszinti szárnnyal és 250 négyzetméteres emeletráépítéssel gyarapodik az intézmény október végére.

Bővítés előtt az Arany Óvoda
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Gajda Péter polgármester Vinczek György és Ékes Gábor alpolgármesterekkel, Bogó Józsefné, Szathury Kolos és Mihály András önkormányzati képviselőkkel együtt Horváth Gyula, a beruházást koordináló Kispest Kft. igazgatója és Párkány Imréné óvodavezető társaságában tekintette meg az óvodát, amelynek udvarát már előkészítették az európai uniós forrásból megvalósuló beruházás  megvalósítására.

Több mint 175 millió forintot nyert Kispest az óvoda bővítésére, az önkormányzat saját forrásával együtt mintegy 255 millió forintba kerül az építkezés. Az újonnan épülő 500 négyzetméteres földszinti szárnyban lépcsőházat, közlekedőt, tornaszobát, három csoportszobát és mozgássérült WC-t építenek ki. Ide helyezik át a sószobát, orvosi fejlesztőt alakítanak ki. A régi részben részlegesen felújítják a melegítőkonyhát is. A 250 négyzetméteres emeleti részbe költöznek az irodák, itt lesz két fejlesztőszoba és egy nevelői szoba is.

Kispest polgármestere a múlt heti terepszemlét követően arról beszélt, az önkormányzat itt is jelentős forrással járult hozzá ahhoz, hogy tovább javuljon az óvodai ellátás a kerületben, és további 75 kisgyermek kerülhessen a Kispesti Arany Óvodába. Gajda Péter hozzátette, ennek ellenére jövőre újabb férőhelybővítésen is gondolkodnia kell az önkormányzatnak. A polgármester szerint elképzelhető, hogy új intézmény építése nélkül, meglévő önkormányzati épületek átalakításával sikerül megoldani ezt a problémát.