VELÜNK TÖRTÉNT...  2015. október 13.      3,157
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vajdasági vendégek a Vass iskolában

Vajdasági pedagógus kollégákat láttunk vendégül a Kispesti Vass Lajos Általános Iskolában 2015. október 7-én. Vendégeink változatos programok révén nyerhettek bepillantást iskolai életünkbe, a nálunk folyó oktató-nevelő munkába.

Vajdasági vendégek a Vass iskolában
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Először intézményünk élménypedagógián alapuló oktatási programjával, ezen belül kiemelten a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó projektekkel ismerkedtek meg egy módszertani előadás keretében, Doroszi Renáta tanárnő segítségével. A prezentáció során végigkísérhették több év, a „hagyományostól” eltérő megemlékezésének történetét, tapasztalatait, vetélkedőktől akadályversenyeken, történelmi túrákon át egészen a saját készítésű dokumentumjátékokig.

Közösségünk ezen a napon emlékezett az Aradon kivégzett 13 vértanúra, ezúttal vendégeinkkel együtt. A megemlékezésre a műsor, amelynek lényege a közös alkotói folyamat volt, a szereplők aktív és kreatív közreműködésével, Vargáné Vankó Katalin és Doroszi Renáta tanárnők irányításával született meg.

A délelőtt záróeseményén a művészeté volt a főszerep. A Német Nemzetiségi Önkormányzat és iskolánk közös szervezésében került sor a Vass Galériában Misch Ádám festőművész emlékkiállításának megnyitójára. A megnyitón vendégeink között köszönthettük Heim Mártát, a művész özvegyét is.

Ostrowskiné Papp Éva 

bgazrt-jo