ÖNKORMÁNYZATI INGATLANPÁLYÁZATOK  2015. szeptember 29.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Üres üzlethelyiség bérbeadása a Gutenberg krt.-i piacon

Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának Vagyonkezelő Műszaki Szervezete bérbeadásra hirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező, Budapest, XIX. ker. Gutenberg körúti piacon lévő üres üzlethelyiséget.

Általános bérbeadási feltételek:

Jelentkezhet minden gazdálkodó, karitatív tevékenységet folytató szervezet, természetes és jogi személy, intézmény. A jelentkezést írásban, a Vagyonkezelő Műszaki Szervezetnél kell leadni. (Budapest, XIX. ker. Ady Endre út 7. tel: 347-4535, fax: 282-9667, e-mail: vamusz@kispest.hu)
I. A helyiséget játékterem, zajos műhely, ipari tevékenység céljaira használni nem lehet. A helyiségek megtekintett műszaki állapotban a rendeltetésre kijelölt tevékenység folytatására alkalmas állapotban kerülnek bérbeadásra. A bérlő a bérelt helyiségben átalakítási munkálatot saját költségén csak a bérbeadó engedélyével végezhet, hozzájárulásban rögzített feltételek szerint. Azon jelentkezővel, aki más önkormányzati tulajdont bérel, vagy használ és egy hónapnál több díjhátraléka van, vagy jogviszonyát a saját hibájából 30 napon túl nem rendezte, bérleti szerződés nem köthető.
II. A helyiségek után a XIX. ker. Önkormányzat Vásárokról és piacokról szóló szabályzata értelmében egyszeri térítési díjat kell fizetni, amely a bérleti jogviszony megszűnését követően nem fizethető vissza. Az egyszeri térítési díjat a szerződés megkötése előtt kell a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet OTP Banknál vezetett 11784009-15519188-10020009 számú számlájára átutalni. A bizonylat a bérleti szerződés mellékletét képezi.
III. A szerződés megkötésének további feltétele hat havi bérleti díjnak megfelelő összegű óvadék letétbe helyezése, melyet a bérlő a jogviszony megszűnése esetén kap vissza kamatok nélkül abban az esetben, ha bérleti és közüzemi díj tartozása nincs, és a helyiséget rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adja le. A óvadék összegét is a II. pontban megadott számlaszámra kell átutalni.
IV. A bérleti díjon felül fizetendő a helyiségben mérhető közüzemi szolgáltatások díja, valamint a piac üzemeltetési költségeinek az árudát terhelő arányos része.

Bérbe vehető üzlethelyiség:

Gutenberg körúti piac W/2. számú áruda
Rendeltetés: áruda (üzlethelyiség). Használat piacüzemeltetési szabályzat szerint.
Alapterület: 47 m2
Műszaki állapota: átlagos, belső karbantartás szintű helyreállítás szükséges.
Közműellátás: villany, víz.
Bérleti díj: 80.840,- Ft/hó (ÁFA mentes)
Egyszeri térítési díj összege: 352.500 ,- Ft
Óvadék: a havi bérleti díj összegének hatszorosa: 485.040,-Ft
A helyiség bérlete határozott időtartamra, 5 évre szól.

Érdeklődni lehet: Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (1192 Budapest Ady Endre út 7.) tel.: 3477-411, vagy Piacüzemeltetési csoport (Kossuth tér Piaccsarnok) tel .: 282-9486.
A helyiségek megtekintését a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet Piacüzemeltetési csoportja előzetesen egyeztetett időpontban, munkanapokon 7- 16 óra között biztosítja.

XIX. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT VAGYONKEZELŐ MŰSZAKI SZERVEZETE